Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με ΓΣΕΒΕΕ :Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 

 

Αμεση πρόσβαση σε ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σε μεγάλο βαθμό είναι αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά εργαλεία , ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης . Στη συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε η συνολική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις της πανδημίας ιδιαίτερα στις μικρές και μεσαίες παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Αλ. Χαρίτσης και οι αναπληρωτές Τομεάρχες Χ. Μαμουλάκης και Γ. Σαρακιώτης, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά, τον Γενικό Γραμματέα, Αθ. Νικολόπουλο και στελέχη του φορέα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρωτοφανή πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση κρίθηκαν ως απολύτως ανεπαρκή, αφού μεταθέτουν απλώς κάποιες, όχι όλες, από τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για μερικούς μήνες. Ενώ σημειώθηκε ότι προγράμματα όπως το «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης, και για αυτό έχουν αποτύχει.

Ως κρίσιμη επισημάνθηκε η άμεση πρόσβαση σε ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σε μεγάλο βαθμό είναι αποκλεισμένες από τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ενώ εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την εργαλειοποίηση της κρίσης σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης, που κατά την προηγούμενη δεκαετή κρίση απέδειξε την ευελιξία και την ανθεκτικότητά της και που ωφελούμενη από ένα στοχευμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

    

Αθλητικά

Δύο γκολ του Δημήτρη Μάνου (18’, 73’) και το «μαγικό» τέρμα του Σίλβα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, έκαναν τη... διαφορά για τον Άρη στο εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης...
randomness