Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Συνεργασία Δήμου Λοκρών με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές και αυτοδιοικητικοί της Κοινότητας Καλαποδίου υποδέχθηκαν τη Διευθύντρια του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αθήνας καθηγήτρια Katja Sporn και συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την εκσκαφή, τη μελέτη και γενικότερα τη συνεργασία Δήμου και Ινστιτούτου για την καλύτερη προώθηση του αρχαιολογικού έργου της περιοχής και την προβολή των ευρημάτων, ανεκτίμητης αξίας.Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι ένα από τα 17 ξένα αρχαιολογικά ινστιτούτα που βρίσκονται στην Αθήνα.

Ιδρύθηκε το 1874, και ήταν το δεύτερο ξένο αρχαιολογικό ινστιτούτο της Αθήνας. Με το πρόγραμμα ερευνών του, την πλούσια βιβλιοθήκη του με τους 75.000 τόμους, και το μεγάλο φωτογραφικό του αρχείο, το γερμανικό ινστιτούτο της Αθήνας είναι ένας σημαντικός συντελεστής για τη μελέτη της ελληνικής αρχαιολογίας.

Συμμετείχε σε πολλές ανασκαφές όπως αυτές στη Λευκάδα, στην Ιθάκη, στον Ορχομενό, στη Θήβα, στο Μενίδι, στην Ελευσίνα και στις Αμύκλες (Λακωνία), ενω  σήμερα οι δράσεις του ινστιτούτου περιλαμβάνουν ανασκαφές στο Καλαπόδι, Τίρυνθα, στον Κεραμεικό, στην Αρχαία Ολυμπία, και στο Ηραίον της Σάμου.

   

Απόψεις

Αθλητικά

randomness