Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σύσκεψη σήμερα στο Δημαρχείο Λαμίας με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης

 

                               

 

 

 

Όλα είναι έτοιμα , δηλώνουν Δήμαρχος Λαμιέων και Διευθυντές Εκπαίδευσης για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς . Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λαμίας παρουσία της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ελένης Μπενιάτα , των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , του Δημάρχου Θύμιου Καραίσκου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Παπαχρήστου , συζητήθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπάρχουν για   το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών.

Αξίζει να αναφερθεί οτι ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς   λειτουργεί ήδη και ένα site, το mathainoumeasfaleis.gov.gr, που είναι πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, με όλες τις πληροφορίες αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, για όλες τις εκπαιδευτικές δομές, με χρήσιμο υλικό προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προς μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αναφορικά με τον κορονοϊό, και τις επιπτώσεις στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών.

Επίσης, έχει αναρτηθεί ένα ενημερωτικό βίντεο το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εστιάζει ιδιαίτερα στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί συνεργασία με  τους κατά τόπους συλλόγους, προκειμένου οι γιατροί από την ερχόμενη εβδομάδα να βοηθήσουν με καίριο τρόπο στην ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας δια ζώσης για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης με έμφαση εκ νέου στην μάσκα.

''Στο Δήμο Λαμίας δεν περιχαρακωνόμαστε σε αρμοδιότητες σε ζητήματα που εχουν να κάνουν με την εκπαίδευση , την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών'' τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος , προσθέτοντας οτι  απο την πλευρά του Δήμου εχουν γίνει ολες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά .  Ο Δήμος , είπε , εγκαιρα προέβη σε προμήθεια μασκών και την Δευτέρα θα παραδοθούν στα σχολεία . Οσον αφορά την καθαριότητα , οι σχολικές καθαρίστριες θα είναι στη θέση τους , διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος .

''Είμαστε εδω σε οτιδήποτε χρειαστεί . Προέχει να εχουμε μια υγιή σχολική χρονιά πρωτίστως και καλή χρονιά δευτερευόντως'' επεσήμανε ο κ. Καραίσκος  .

Απο την πλευρά της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα σημείωσε οτι ''ως  εκπαίδευση σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Ιατρικούς Συλλόγους , εχουμε κάνει οτι επρεπε για να είναι ολα ετοιμα τη Δευτέρα στις σχολικές μονάδες για την ασφάλεια των μαθητών , για την ασφάλεια της κοινωνίας . Σήμερα είχαμε μια πολύ ουσιαστικήκαι απαραίτητη συζήτηση με το Δήμαρχο Λαμίας κ. Καραίσκο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Παπαχρήστο ,σε μια προσπάθεια να συντονίσουμε τις ενεργειές μας και να ρυθμίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την εναρξη της νέας σχολικής χρονιάς'' . Για τα δύο κρούσματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε μαθητές , η κ. Μπενιάτα υπογράμμισε , οτι αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συζητάμε να υπάρξει ενας καλύτερος συντονισμός σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο σε συνεργασία πάντα με τον ΕΟΔΥ .

''Θα κάνουμε οτι χρειαστεί ωστε και οι γονείς να ενημερώνονται εγκυρα απο τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να μην δημιουργείται πανικός '' τόνισε η κ. Μπενιάτα  .

Φωτογραφίες

   

randomness