Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Λαμίας με Θανάση Σκουτέλη για κορωνοιό και μέτρα κατά της πανδημίας

 

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοιού και στην Περιφέρεια Στερεάς , ωστόσο οπως συστήνουν οι ειδικοί δεν χρειάζεται πανικός αλλά αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και σχολαστική χρήση της μάσκας σε ολους τους χώρους . Το καμπανάκι χτύπησε σήμερα και ο καθηγητής ιατρικής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ Θανάσης Σκουτέλης , ο οποίος βρέθηκε στη Λαμία και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ευθύμιο Καραίσκο και τις υγειονομικές αρχές της πόλης . Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο παρουσιάστηκε αναλυτικά η κατάσταση οπως εχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και εξετάστηκαν ολα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τα επι πλέον μέτρα που ισως χρειαστεί να ληφθούν το επόμενο διάστημα καθώς βαδίζουμε προς τον χειμώνα και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιδείνωση των κρουσμάτων . Στη σύσκεψη με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σκουτέλη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ευθύμιος Καραίσκος , ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας , ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς και οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Στασινός και Αθανάσιος Ντούζγος .

Σύμφωνα με τον κ. Σκοτέλη σε εθνικό επίπεδο η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή, άρα ακόμα επικίνδυνη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση. Στη Φθιώτιδα , είπε ο καθηγητής , τα πράγματα είναι πιο ηπια και δεν χρειάζεται κανένας πανικός αλλά πιστή τήρηση των οδηγιών και των μέτρων που συστήνουν οι υγειονομικές αρχές , καθώς και να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς . 

Δεδομένου ότι κάθε περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας έχει κόστος για την πραγματική οικονομία  , ο κ. Σκουτέλης εμφανίστηκε επιφυλακτικός  στην επιβολή μιας γενικευμένης καραντίνας.

 

Φωτογραφίες

    

randomness