Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Συζήτηση για την ΠΕΛ στο Δημοτικό συμβούλιο , ζητά η παράταξη Στασινού

Συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας , προτείνει η δημοτική παράταξη του Παναγιώτη Στασινού ''Λαμία στο Κέντρο'' , προκειμένου να αξιολογηθεί η υφιστάμενη κατάσταση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες .
Η επιστολή προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει :
 
''Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ήταν και είναι σημαντικός πόλος ανάπτυξης της Λαμίας και ευρύτερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια η παρακμή της και η κατάσταση που έχει περιέλθει,
Τον Ιούλιο 2017,στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, ο τότε Πρωθυπουργός κ Τσίπρας ανακοίνωσε την παραχώρηση της Έκθεσης στους τοπικούς φορείς κάνοντας πράξη το πάγιο αίτημά τους.
Με τον νόμο 4605/2019 (ΦΕΚ 52 Α/1-4-2019) άρθρα 58 έως και 69 συστήθηκε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία 'Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων ΠΕΛ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.
Η ενεργοποίηση του νόμου προϋποθέτει:
α Απόφαση συναρμοδίων Υπουργείων για την συγκρότηση επταμελούς επιτροπής για την καταγραφή- απογραφή πάσης φύσεως απαιτήσεων-υποχρεώσεων ,έργων και εγκαταστάσεων της ΠΕΛ η οποία θα υποβάλλει το πόρισμα στα συναρμόδια υπουργεία.
β Να ακολουθήσει με την υποβολή του πορίσματος εντός διμήνου η ΚΥΑ που προβλέπει ο νόμος.
Επειδή υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου και επειδή η ΠΕΛ είναι σταθερά ανάπτυξης για τον Δήμο Λαμίας που είναι και ο βασικός μέτοχος, η παράταξη ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ προτείνει στο αμέσως προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο να συμπεριληφθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη'' .

   

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, αφού στα σημερινά δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή στην πίστα του...
randomness