Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θανάσης Κυρίτσης προς υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος : Δεν είναι καιρός για πράσινα τέλη !

Την άρση επιβολής του πράσινου τέλους που αποφάσισε να επιβάλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος στο πετρέλαιο κίνησης , ζητά το Επιμελητήριο Φθιώτιδας . 

''Η περίοδος που διανύουμε δεν προσφέρεται για τέτοιου είδος επιβαρύνσεις''  υπογραμμίζει ο πρόεδρος  του Επιμελητήριου Φθιώτιδας  Θανάσης Κυρίτσης στην επιστολή  που έστειλε  στους  Υπουργούς Περιβάλλοντος – Ενέργειας  και Ανάπτυξης κκ Χατζηδάκη , Γεωργιάδη   .

 

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας αναφέρει :

«Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων πολλών κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας, το οποίο έρχεται να προστεθεί ως μία ακόμη επιβάρυνση στις τόσες πολλές που έχουν επιβληθεί στα καύσιμα.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο τομέας των καυσίμων έχει δεχθεί εδώ και αρκετά χρόνια ιδιαίτερη φορολογική «κακομεταχείριση» και τέτοιου είδους μέτρα θα δημιουργήσουν ασφυκτικές καταστάσεις.

Η συγκεκριμένη περίοδος που διανύουμε, όπου η υγειονομική κρίση διογκώνει ολοένα και περισσότερο την οικονομική κρίση, δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους επιβαρύνσεις, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη για προσπάθεια ελάφρυνσης των βαρών.

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το εν λόγω ζήτημα με σκοπό την άρση επιβολής του τέλους, το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του ντίζελ κίνησης κατά 10 λεπτά το λίτρο, επιβαρύνοντας επιπλέον επιχειρήσεις και καταναλωτές''.

    

Απόψεις

randomness