Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Θανάσης Ζεκεντές : Το Ταμείο είναι μείον στο Δήμο Λοκρών !

Σε δυσκολία να ανταποκριθεί ακόμη και στη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων βρίσκεται ο Δήμος Λοκρών , σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θανάση Ζεκεντέ , ο οποίος χαρακτηρίζει απογοητευτική την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε στο Δήμο απο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή . ''Για να ανταποκριθούμε στη μισθοδοσία του Οκτωβρίου και στις αναγκαίες άμεσες δαπάνες ζητήσαμε και λάβαμε προκαταβολή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 300.000€, ποσό το οποίο θα αποπληρωθεί σε διάστημα ενός έτους'' τονίζει ο κ. Ζεκεντές .

Σε μια πρώτη ενημέρωση για   τις οικονομικές οφειλές του Δήμου , ο Δήμαρχος Λοκρών σημειώνει  οτι το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου στις 31.08.19 ανέρχονταν σε 2.181.025,09€.

Το ποσό αυτό αφορά οφειλές του Δήμου προς τους προμηθευτές του, την εφορία, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους πιστωτές . Επιπλέον, είναι σε δικαστική διεκδίκηση απαιτήσεις από το Δήμο από προμηθευτές, υπαλλήλους του Δήμου και τη ΛΑΡΚΟ κ.ο.κ. ύψους 1.329.350,12€, εκ των οποίων και σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του Δημάρχου Λοκρών , στις περισσότερες των περιπτώσεων ο Δήμος έχει χάσει σε πρώτο βαθμό και θα υποχρεωθεί να καταβάλει το μεγαλύτερο ποσό από τα ανωτέρω χρήματα, ενώ υπάρχουν κι άλλες αγωγές σε βάρος των Δήμου για μη καταβληθέντες υποχρεώσεις του παρελθόντος.

''Το υπόλοιπο ταμείου ανέρχονταν σε μόλις 266.484,25€, αν και ο Νόμος προβλέπει πως θα έπρεπε να διατηρείται αποθεματικό ίσο με τρείς φορές το ύψος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου'' αναφέρει ο Δήμαρχος Λοκρών .

''Στην έναρξη αυτής της δημοτικής περιόδου θεωρώ υποχρέωσή μου, να ενημερώσω τους συμπολίτες μου σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Δήμος στις 31/08/2019, όπως άλλωστε είχα προεκλογικά δεσμευτεί να κάνω. Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε οι δημότες να κρίνουν την αρχόμενη από 1ης Σεπτεμβρίου 2019 δημοτική περίοδο, γνωρίζοντας την αλήθεια, με αριθμούς και στοιχεία'' τονίζει στην  ανακοινωσή του ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές .

Ο Δήμαρχος επισημαίνει οτι σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια , θα φέρει  ως διακριτό θέμα την καταγραφή των οικονομικών του Δήμου Λοκρών (σε μορφή ισολογισμού στις 31.08.19 και στοιχείων χρήσης της περιόδου 01.01.19 - 31.08.19), ώστε τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και οι Δημότες να γνωρίζουν με απόλυτη σαφήνεια και καταγραφή την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή.

'' Οφείλουμε όλοι να κινηθούμε προς την κατεύθυνση εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ορθοποδήσει οικονομικά ο Δήμος Λοκρών. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς έναντι των προμηθευτών μας και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το διάστημα αποπληρωμής τους. Τέλος, οι δεσμεύσεις μας που αφορούν το αύριο του Δήμου Λοκρών, παρά τις δυσκολίες και τα «αναχώματα» θα υλοποιηθούν γιατί ο τόπος μας πρέπει να προχωρήσει μπροστά και θα προχωρήσει'' υπογραμμίζει στην ανακοινωσή του ο κ. Ζεκεντές , δίνοντας στη δημοσιότητα και την οικονομική κατάσταση με τις οφειλές του Δήμου ,  τις εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου  .

 

   

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος» για την «Καλύβα Στεφανή» στην περιοχή...
randomness