Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Θετικές εξελίξεις για το Φυσικό Αέριο στη Λαμία

 

Συνάντηση με τους προέδρους και στελέχη  της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) και της ΔΕΔΑ, (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αέριου) κ.κ. Παπαδόπουλο - Ξιφαρά και Κοτρώνη - Τσάκα αντίστοιχα, πραγματοποίησε ο βουλευτής Φθιώτιδας  Γιάννης Οικονόμου οπού είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Φυσικού Αερίου στην πόλη της Λαμίας.

 

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Οικονόμου από τα στελέχη των δύο εταιρειών πολύ σύντομα θα προχωρήσει η πιλοτική εργολαβία για τις ώριμες αιτήσεις συνδέσεων (περίπου 120) που είναι σε εκκρεμότητα. Το επόμενο βήμα θα είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού προκειμένου να προχωρήσει το έργο διακλάδωσης και επέκτασης των αγωγών σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Λαμία. Στόχος των εταιρειών είναι τα έργα να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020. Παράλληλα στις προτεραιότητες των εταιρειών είναι, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, να ενημερώσουν διεξοδικά τις τοπικές κοινωνίες για τα οφέλη από την χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου μετά το τέλος της συνάντησης “Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το Φυσικό Αέριο είναι πολύ σημαντική υπόθεση για τη Λαμία. Η χρήση Φυσικού Αερίου από επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα έχει πολύ θετικές επιπτώσεις τόσο σε επίπεδο κόστους όσο και σε επίπεδο ενεργειακού αποτυπώματος. Ταυτόχρονα ανοίγει μια νέα αγορά που μπορεί να τονώσει την τοπική οικονομία, αφού το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν έργα διακλάδωσης του αγωγού που διατρέχει την πόλη ενώ η αυξανόμενη ζήτηση θα δημιουργήσει την ανάγκη για την ανάπτυξη επιχειρήσεων εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών γύρω από το φυσικό αέριο.”

 

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness