Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Θετική στον κορωναϊό γυναίκα από τη δομή της Ριτσώνα

Γυναίκα που διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας και η οποία γέννησε προχτές σε νοσοκομείο της Αθήνας, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης για το βρέφος, ενώ ο πατέρας του μωρού είναι αρνητικός στον ιό. Στη δομή έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού και εξετάζεται το εάν η γυναίκα κόλλησε τον ιό στη δομή ή μετά τη μετάβασή της στο νοσοκομείο.

Στη δομή της Ριτσώνας έχουν δημιουργηθεί χώροι υγειονομικής απομόνωσης για την παραμονή εκεί τυχόν ύποπτων κρουσμάτων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού  μετά την ενηέρωση πως βρέθηκε θετικό κρούσμα κορονοιού σto hot spot της Ριτσώνας .

Ο Φάνης Σπανός μετά απο επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη , τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ  ζήτησε αυστηρά μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού και την προστασία φιλοξενούμενων και εργαζόμενων.

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...