Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θύμιος Καραίσκος : ''Αλλάζουμε συνήθειες για μια… πιο προσιτή πόλη'' !

 
 
''Ηταν αίτημα... Γίνεται πράξη'' δηλώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος , αναφερόμενος στις ήπιες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν απο την Παρασκυή 14 Αυγούστου στο κέντρο της Λαμίας . 
''Προχωράμε οργανωμένα να εξασφαλίσουμε μια σύνδεση στο δίκτυο πεζόδρομων του αστικού κέντρου και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για περισσότερο χώρο στους ανθρώπους και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, δημιουργώντας ένα περισσότερο φιλικό περιβάλλον στο αστικό κέντρο'' σημειώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων , προσθέτοντας οτι ''με  τις ήπιες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βάζουμε σε εφαρμογή, ουσιαστικά προσπαθούμε να πετύχουμε δύο στόχους : πρώτον το ιστορικό κέντρο της πόλης να γίνει φιλικότερο στους δημότες και δεύτερο να αναβαθμίσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αστικού μας περιβάλλοντος''.
Ο κ. Καραισκος  εκφραζει την βεβαιότητα ότι με τις ήπιες αυτές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις προχωρούμε ένα ακόμη βήμα στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης, βελτιώνουμε την πρόσβαση των πεζών σε αυτό, αναβαθμίζουμε το επιβαρυμένο αστικό περιβάλλον της Λαμίας και πάνω από όλα, δημιουργούμε τις συνθήκες το κέντρο της πόλης να αποδοθεί στους δημότες μας.
''Είναι βαθιά πίστη μας ότι το αστικό περιβάλλον έχει ανάγκη από ανατροπές.
 
''Ξεκινάμε λοιπόν την εφαρμογή των παρεμβάσεων μετά από προσεκτική μελέτη και με την δέσμευση ότι θα παρακολουθούμε τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα, στην κοινωνική και οικονομική ζωή και αν και όπου χρειαστεί, θα είμαστε έτοιμοι για διορθωτικές κινήσεις.
 
Αυτές επιχειρούμε με έναν ζωντανό και διαρκή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, έχοντας μπροστά μας την βασική αρχή των συγκοινωνιολόγων τον πλήρη διαχωρισμό των αυτοκινήτων από τους ανθρώπους''.
 
Σ' αυτή την πορεία , η Δημοτική Αρχή καλεί  όλους τους φορείς να δουν μεσο-μακροπρόθεσμα το κέντρο της πόλης και να συνεισφέρουν με προτάσεις, ιδέες, θέσεις και απόψεις για να γίνει περισσότερο φιλικό και περισσότερο σύγχρονο.