Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τη ΔΕΥΑΛ και τα μάτια μας ! (Aρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή )

 
Αν υπάρχει ενα σχέδιο που υπηρετήθηκε με αξιοθαύμαστη συνέπεια τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Λαμιέων , αυτό δεν είναι αλλο απο την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών και αποχετευτικών δικτύων . Πρόκειται για εργα ζωής για το Δήμο Λαμίας και τους κατοίκους του , καθώς μας θωρακίζουν υγειονομικά και περιβαλλοντικά !
Χθές ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος με τα στελέχη της ΔΕΥΑΛ , επισκέφθηκαν την νέα μονάδα εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Φραντζή και των δικτύων μεταφοράς και αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων .  
Οπως πληροφορηθήκαμε σε επόμενη φάση θα είναι δυνατή η αποχέτευση ακαθάρτων και για τους οικισμούς Γοργοποτάμου – Αλεποσπίτων και Ζακαίικων, καθώς και για τον οικισμό Κωσταλεξίου με την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς και μεταφοράς των λυμάτων στο νέο Βιολογικό .Φυσικά οι τεχνοκράτες της ΔΕΥΑΛ , το επιστημονικό προσωπικό της επιχείρησης , δεν περίμεναν , ουτε τον ''Φιλόδημο '' , ουτε το πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης'' , για να προχωρήσουν τέτοια εργα ζωής για εναν Δήμο οπως της Λαμίας . Πρόκειται για εναν σχεδιασμό που ξεκίνησε πριν δύο δεκαετίες και απο τότε συνεχώς εξελίσσεται και εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και νέα εργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή . Είναι ενας σχεδιασμός που προστατεύει τη δημόσια υγεία και το οικοσύστημα του Μαλιακού -Σπερχειού . Και το κυριότερο είναι ενα σχέδιο που δεν αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει χέρια η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Λαμιέων , οπως παρατηρούμε να συμβαίνει συχνά σε κεντρικό επίπεδο .
Είναι ενα σχέδιο και ενα πρόγραμμα που το υπηρετούν με αφοσίωση και συνέπεια διαχρονικά ολοι οι Δήμαρχοι της Λαμίας . Και αυτό είναι που κάνει τη ΔΕΥΑΛ μια ατμομηχανή ανάπτυξης για το Δήμο Λαμιέων ! Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα χωρίς καμία δόση υπερβολής ή ωραιοποίησης των πραγμάτων .
                                                                                                                                     Χρήστος Αλεξανδρής
                                                                                                                                           Δημοσιογράφος 

 

   

randomness