Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Τι σφυρίζεις ρέ !! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

 

 
Στην Ελλάδα , είχε πεί κάποτε ο Καστοριάδης , πολλοί είναι ετοιμοι να σκοτωθούν , επειδή ο διαιτητής σφύριξε αδικα κατα την αποψή τους ενα πέναλτυ , δεν είναι διατεθειμένοι ομως να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους για τα μεγάλα προβλήματα που συγκλονίζουν την χώρα και για τα οποία δεν γίνεται ουτε μια διαδήλωση δεκαπέντε ατόμων .
Απο τότε που ο Καστοριάδης είχε διατυπώσει αυτόν τον αφορισμό πολύ λίγα πράγματα εχουν αλλάξει . Τα ιδια τα γεγονότα αλλωστε οχι μόνο δεν τον διαψεύδουν , αλλά τον επιβεβαιώνουν απόλυτα .
Οι ελληνες σκοτωνόμαστε στα τηλεοπτικά πάνελ και ξεκατινιζόμαστε ιντερνετικά για το πέναλτυ που δεν εδωσε ο διαιτητής ή το VAR , αδικώντας την ομάδα μας .
Σε ολες τις χώρες που εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των κρίσιμων φάσεων και των αποφάσεων του διαιτητή , οι φίλαθλοι απολαμβάνουν ενα πιο δίκαιο αθλημα . Στην Ελλάδα το VAR ηρθε για να μειώσει την διάχυτη καχυποψία που υπάρχει απέναντι στις κρίσεις και τις αποφάσεις των διαιτητών και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος . Που εχει καταλήξει ; Ο ενας παράγοντας να καταγγέλλει τον αλλον και η πλειοψηφία των φιλάθλων να θεωρούν το πρωτάθλημα στημένο απ' την κορφή μέχρι τα νύχια ! Μακάρι ομως να ηταν μόνο αυτό
Οι ελληνες σκοτωνόμαστε και για την αδικη εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που επισείει ακόμη και ποινή υποβιβασμού για τις ομάδες που παραβίασαν το νόμο . Στην αρένα της αντιπαράθεσης μπήκαν και οι πολιτικοί , καθώς το θέμα προκάλεσε κυβερνητική κρίση που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να διαγράψει εναν ευρωβουλευτή , ενω εκθετος για τις δηλώσεις του εχει μείνει και ο υπουργός του Αθλητισμού , που αποφάνθηκε οτι η εισήγηση της Επιτροπής δεν ηταν καλά τεκμηριωμένη .
Και μέσα σ'αυτό το πανδαιμόνιο και τον ποδοσφαιρικό διχασμό που προκάλεσε μια εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για δύο ομάδες της σούπερ λίγκας , ηρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να το τερματίσει . Ανακοίνωσε οτι η κυβέρνηση θα φέρει νόμο στη Βουλή για να μην είναι εξοντωτικές οι ποινές για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας . Οι ομάδες δηλαδή που παραβιάζουν τους νόμους να πέφτουν στα μαλακά .Αφου η κυβέρνηση θέλει να κάνει τον διαιτητή , εχουμε και εμείς το ελεύθερο να φωνάξουμε : Τι σφυρίζεις ρέ !!
Εγώ θα πρότεινα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία να συμπεριλάβει και μια διάταξη που θα λέει οτι οι ομάδες θα τιμωρούνται ή δεν θα τιμωρούνται ανάλογα με τις πολιτικές διασυνδέσεις που διαθέτουν οι πρόεδροι και οι μεγαλομέτοχοι . Αλλωστε σε ολα τα πράγματα και σε ολους τους τομείς η πολιτική πατρωνεία μετράει . Στο ποδόσφαιρο θα τα χαλάσουμε .
Επειδή ομως η κυβέρνηση εμφανίζεται με ''συμπονετικό πρόσωπο '' απέναντι στις ομαδες που παραβιάζουν νόμους και κανονισμούς , μήπως στα πλαίσια αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας για μικρότερες ποινές , θα επρεπε να επανεξετάσει και τις ποινές που προβλέπει η εργατική νομοθεσία για ανασφάλιστους εργαζόμενους και οι οποίες είναι εξοντωτικές για τους επιχειρηματίες που καθυστερήσουν να ασφαλίσουν εναν εργαζόμενο ;
Μήπως στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας επανεξετάσει η κυβέρνηση και τα πρόστιμα για οσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο , ή ακόμη και για τα πρόστιμα στις παράνομες μεταφορές που μαθαίνουμε οτι είναι εξοντωτικά ;
Η μηπως στην Ελλάδα βρίσκει δικαίωση ο αφορισμός οτι στα δίχτυα του νόμου πιάνονται μόνο τα μικρά ψάρια , ενω τα μεγάλα τα τρυπούν και φεύγουν ;
 
                                                                                                                                                                                Χρήστος Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                                     Δημοσιογράφος


   

randomness