Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τι συμβαίνει στο Κυνοκομείο Λαμίας;--Καταγγελία απο την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

 Στο στόχαστρο καταγγελίας το Κυνοκομείο Λαμίας απο την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία .

Το τελευταίο διάστημα δέχεται καταγγελίες για το δημοτικό κυνοκομείο Λαμίας με πρόσφατη την καταγγελία αλλοδαπής η οποία χαρακτηριστικά δηλώνει ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί πια τις νύχτες μετά την επίσκεψή της  στο  κυνοκομείο για να υιοθετήσει κάποιο δύστυχο ζώο .

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για αδέσποτα τα οποία περισυλλέγονται για να στειρωθούν και στη συνέχεια εξαφανίζονται από τις γειτονιές που ζούσαν ήρεμα , γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα , σημειώνει στην καταγγελία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία ,ότι φυλακίζονται στα κελιά του κυνοκομείου για να μην “ενοχλούν”  όλους αυτούς που τα εγκαταλείπουν αλλά στη συνέχεια διαμαρτύρονται που υπάρχουν.

Εσχάτως πληροφορηθήκαμε ότι έχει δοθεί εντολή τα ζώα να μην επανεντάσσονται αλλά να παραμένουν έγκλειστα .

Στο ίδιο συμπέρασμα μας οδηγεί το γεγονός , ότι ενώ  χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των φιλόζωων αρκετά ζώα υιοθετούνται  παρόλα αυτά παραμένει αμείωτος και αυξανόμενος ο αριθμός των ζώων του κυνοκομείου   με minimum  τα 270 ζώα ,  ενώ εχει άδεια για 4 κλουβιά! με ο, τι αυτό συνεπάγεται για την ευζωία των ζώων ,λέξη κενή νοήματος για την πλειονότητα των δημοτικών κυνοκομείων.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία καλεί  τον Δήμο Λαμίας ''να σταματήσει   να στοιβάζει ζώα , να σεβαστεί το γεγονός ότι είναι συναισθανόμενα πλάσματα  και όχι αντικείμενα ,να πάψει να λειτουργεί ψηφοθηρικά στις πλάτες των ζώων, να λειτουργεί σύννομα'' , ενω κοινοποιεί την καταγγελία της και στις Εισαγγελικές Αρχές .

 

''Κύριε Πρωθυπουργέ , κύριοι αρμόδιοι Υπουργοί θα ρίξετε  το βλέμμα σας σε αυτό το απόστημα ή όχι;
Διαβάζουμε , ότι διάφοροι Υπουργοί πηγαίνουν αιφνιδιαστικά σε διάφορους χώρους πχ νοσοκομεία , ώστε να έχουν μια εκτίμηση των πραγμάτων .
 
Γιατί δεν το κάνετε και για τα Νταχάου κυνοκομεία ώστε να αποκτήσετε ως Κυβέρνηση μια πραγματική εικόνα της κατάστασης  και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις  ;

Θα πάρετε μέτρα ώστε να σταματήσει το αίσχος αυτό , όπως και η συνεχής τροφοδότηση των δρόμων με στρατιές νέων αδέσποτων ή  θα επικαλεστείτε δήθεν ισορροπίες , όπως και όλοι οι προκάτοχοί σας;''

 

   

Απόψεις

Με την εξασθένηση της πανδημίας, καλή ώρα, θα αποκαλυφθεί το μέγεθος του κοινωνικού και οικονομικού ζητήματος στην χώρα μας. Τότε θα χρειαστεί να επιστρατευτεί το...
randomness