Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την επανίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Αρκίτσας ζήτησε ο Θέμης Χειμάρας απο τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος

Με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο  Γεώργιο Αλεξανδράκη συναντήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης  Χειμάρας  προκειμένου να θέσει το αίτημα επανίδρυσης του Λιμενικού Ταμείου  Αρκίτσας στη θέση του υπάρχοντος Λιμενικού Φυλακίου, με την ανάλογη αύξηση νέων οργανικών θέσεων, καθώς επίσης και της διοικητικής μετάταξης του Λιμενικού Ταμείου  Λάρυμνας, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας στο οποίο υπάγεται, στο Λιμεναρχείο Στυλίδας.

Σε σχέση με το ζήτημα του Λ/Τ Αρκίτσας, ο κ. Χειμάρας ανέφερε οτι η δικαιοδοσία του Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης, αφορά ακτογραμμή 62 χιλιομέτρων και εκτείνεται σε μία δυσανάλογη, με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, περιοχή η οποία ξεκινά από το ακρωτήρι Καλάμου Φθιώτιδας και καταλήγει στο ακρωτήρι Θεολόγου Φθιώτιδας προς νότο, τις νησίδες Αταλάντη, Γάϊδαρος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.  Οπως σημείωσε ο κ. Χειμάρας το Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης και το υπαγόμενο σε αυτό, Λ/Φ Αρκίτσας έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Πορθμείου Αρκίτσας – Αιδηψού και την ασφαλή διακίνηση μεγάλου αριθμού επιβατών και οχημάτων όλο το χρόνο, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.Στη δικαιοδοσία του Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης υπάγονται 4 αλιευτικά καταφύγια: Σκάλας Αταλάντης, Λιβανατών, Αρκίτσας, Αγίου Ιωάννη Θεολόγου με αυξημένη αλιευτική δραστηριότητα ενώ υπάρχει αρχαιολογικός χώρος ο οποίος και προστατεύεται.Στην θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης δραστηριοποιείται αυξανόμενος αριθμός μονάδων παραγωγής ιχθύων και παρατηρείται έντονη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα.Ο Δήμος Λοκρών, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, διαθέτει χωρίς αντίτιμο το Κοινοτικό Κατάστημα Αρκίτσας στο Λιμενικό Φυλάκιο Αρκίτσας  και επωμίζεται  το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος  και της ύδρευσης. Επίσης εχουν δεσμευθεί από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ποσό 30.000€ για την διαμόρφωση και την ανακαίνιση του νέου Λιμενικού τμήματος Αρκίτσας, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας .

Όσον αφορά στην διοικητική μετάταξη του Λιμενικού Ταμείου  Λάρυμνας στη Φθιώτιδα, ο κ. Χειμάρας επισήμανε οτι η Λάρυμνα είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με δημόσιους φορείς και είναι πρακτικά συνετό να συνανήκουν γεωγραφικά και διοικητικά οι δημόσιες υπηρεσίες (δικαστικές, διοικητικές, αστυνομικές, υπηρεσίες Ο.Τ.Α), ώστε να υπάρχει αδιάλειπτη και διαρκής επικοινωνία μεταξύ των.

Ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος  κ. Αλεξανδράκης ενημέρωσε τον βουλευτή Φθιώτιδας  πως θα θέσει ολα αυτά τα ζητήματα σε επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού, το οποίο έχει την ευθύνη λήψης των σχετικών αποφάσεων.

    

 

randomness