Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την Κυριακή η επιμνημόσυνη δέηση για τον Υποσμηναγό Θανάση Μπεσλεμέ

Το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη του αδικοχαμένου Υποσμηναγού στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δαμάστα.

Η Πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο Λαμιέων και στην Τοπική Κοινότητα Δαμάστας και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Στις 7 Αυγούστου συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ημέρα που έχασε τη ζωή του στις μεγάλες φωτιές της Κέρκυρας στην προσπάθειά του να μην επεκταθεί η φωτιά.

Ο Θανάσης Μπεσλεμές από τη Δαμάστα Λαμίας, μόλις 29 χρόνων. κυβερνήτης του PZL M-18 Dromader ήταν ανάμεσα στους χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών που κλήθηκε να συμμετάσχει στην κατάσβεση. Έδωσε μάχη με τις φλόγες αλλά αυτή αποδείχτηκε άνιση αφού το αεροσκάφος του κατέπεσε στην περιοχή Τρουμπέτα του Παντοκράτορα.

Ο άτυχος πιλότος μετά την πτώση του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Θανάσης Μπεσλεμές γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας το 1971. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1990 (66η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με το βαθμό του ανθυπο­σμη­ναγού.

Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως Α-7Η της 115 Πτέρυγας Μάχης (Σούδα) και το­πο­θετήθηκε στην 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μά­χης (Άραξος) ως χειριστής στα αεροσκάφη Α-7Η. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην 359 ΜΑΕΔΥ (Δεκέλεια) ως χειριστής αεροσκαφών PZL.

 

 

   

randomness