Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τον Μάρτιο στο Δημοτικό Συμβούλιο το εργο του ΧΥΤΑ Λαμίας

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο , θα ερθει για συζήτηση το ζήτημα του ΧΥΤΑ Λαμίας . Την ανακοίνωση αυτή εκανε σήμερα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος , σημειώνοντας οτι πρόκειται για ενα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί τον Δήμο τα τελευταία επτά χρόνια .Οπως είπε ο κ.Καραίσκος , για το θέμα του ΧΥΤΑ και του διαγωνισμού των 10 εκ ευρώ που είναι σε εξέλιξη , υπάρχει μια σφοδρή αντιδικία μεταξύ του Δήμου και των διαγωνιζόμενων εταιρειών και απο την πλευρά της η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να δώσει κανένα δικαίωμα για προσφυγή των εταιρειών στα δικαστήρια . Ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καραίσκος αναφέρθηκε στη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή , χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ουσία του θέματος και στις εναλλακτικές προτάσεις που συζητούνται και εχουν τεθεί ηδη στο τραπέζι για τον διαγωνισμό του εργου . 

Απο την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Σταυρογιάννης , εξέφρασε την αποψη οτι θα πρέπει να προχωρήσει κανονικά ο διαγωνισμός απο το σημείο που βρίσκεται σήμερα και να σταλεί η σύμβαση για προσυμβατικό ελεγχο απο το Ελεγκτικό Συνέδριο . 

   

Απόψεις

Με την εξασθένηση της πανδημίας, καλή ώρα, θα αποκαλυφθεί το μέγεθος του κοινωνικού και οικονομικού ζητήματος στην χώρα μας. Τότε θα χρειαστεί να επιστρατευτεί το...