Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τον Προστάτη της Άγιο Αρτέμιο τίμησε η Ελληνική Αστυνομία

Τον προστάτη της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο γιόρτασε σήμερα το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας . Στον  Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, το πρωί, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ευλογήθηκαν οι άρτοι, τους οποίους προσέφερε υπέρ υγείας, η Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος.

          Στην  Δοξολογία, που τελέστηκε απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών ,  παρέστη ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος,  οι Αξιωματικοί , Υπαξιωματικοί, καθώς και τα  στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφερειακής Διευθύνσεως Στερεάς Ελλάδος και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Φθιώτιδος.

          Προ της απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Γραφείου ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Αστυνομίας στη Στερεά Ελλάδα Αστυνόμος Σταύρος Κουτουλογένης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Ανιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

          Ο Σεβασμιώτατος , ευχήθηκε  ο  Άγιος Αρτέμιος προστάτης και φύλακας  της Ελληνικής Αστυνομίας να  χαρίζει υγεία σε ολα τα στελέχη της ΕΛΑΣ ΩΣΤΕ  να  επιτελΟΎΝ τα καθήκοντά τους  ''μέσα σε συνθήκες πολιτισμένες, μέσα σε συνθήκες αξιοπρεπείς, όπως αρμόζουν και ταιριάζουν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας''.

         

          «Θέλω να σας πω ένα ευχαριστώ από την Εκκλησία μας, από την Ελληνική κοινωνία, από κάθε απλό πολίτη, ο οποίος αισθάνεται μία αδιαμεσολάβητη σχέση με την Ελληνική Αστυνομία,  όχι μία σχέση συγκρουσιακή, αλλά μία σχέση συνεργασίας και συναντίληψης στα προβλήματα της καθημερινότητας τους και αυτό φέρνει πιο κοντά την Αστυνομία με την κοινωνία, αμβλύνει τις αντιθέσεις, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

           Η Φθιώτιδα ιδιαίτερα συνδέεται με την Ελληνική Αστυνομία, καθώς είναι τροφοδότης παραδοσιακά και ιστορικά του Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας και αυτό αποτελεί καύχημα, χαρά και ευλογία για την περιοχή μας.

           Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη και παρακαλώ ευλαβώς να είστε πάντα κοντά στην Εκκλησία μας, η οποία στηρίζει και ευλογεί το έργο σας, εύχεται και προσεύχεται για σας και παρακαλεί τον Θεό, η παρουσία σας μέσα στη ζωή μας, ποτέ να μην είναι κατασταλτική, πάντοτε προληπτική, παιδαγωγική και διευκολυντική για τη ζωή των ανθρώπων. Να είστε ευλογημένοι, Χρόνια πολλά»!

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά και το έργο που επιτελεί διαχρονικά και με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία στο κοινωνικό σύνολο. Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της Πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο Προστάτης του Σώματος, Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά επίπεδα κάθε Νομού, καθώς και των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, οι  εκδηλώσεις είχαν περιορισμένο χαρακτήρα.  

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Φωτογραφίες