Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τσίπρας: Ανασφάλεια από τις παραλείψεις της κυβέρνησης, όχι από το εμβόλιο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάστηκε στον "Ευαγγελισμός", άσκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα σήμερα, Δευτέρα, οι συμβολικοί εμβολιασμοίπολιτικών προσώπων στη χώρα μας.

Σειρά είχε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμβολιάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και τον οδήγησε στην αίθουσα εμβολιασμού.

Μετά τον εμβολιασμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκηση κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ και έστειλε μήνυμα στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο και να εμπιστευθούν την επιστήμη. Στις δηλώσεις του μετά τον εμβολιασμό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας απο την κυβέρνηση. Δεν έχουν λόγο όμως να νιώθουν ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο. Είναι ένα όπλο της επιστήμης κατά του ιού. Μακάρι γρήγορα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Οι λίγες δόσεις όμως δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Το εμβόλιο δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να ρίχνει η κυβέρνηση όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό.
Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα απο την κυβέρνηση και όχι επικοινωνιακά σόου
».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμούσε την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στον χώρο εμβολιασμού καθώς έκρινε πως αυτή η πολύ σοβαρή και αναγκαία διαδικασία δεν χρειάζεται να λάβει επικοινωνιακή διάσταση.

Στους συμβολικούς πολιτικούς εμβολιασμούς θα ακολουθήσουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ νωρίτερα το εμβόλιο έκαναν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σημειώνεται πως χθες, Κυριακή, εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκηκαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, εμβολιάστηκε κατά της Covid-19 και ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

randomness