Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τυφώνας Ιανός: Εντυπωσιακές εικόνες καταστροφών στο αεροδρόμιο της 359 ΜΑΕΔΥ στην Λαμία

Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της 359 ΜΑΕΔΥ στην Λαμία, από το οποίο επιχειρεί κλιμάκιο με PZL M-18. Σαφώς και οι καταστροφές που προκλήθηκαν δεν ήταν κάτι συνηθισμένο όπως και τα καιρικά φαινόμενα που τις προκάλεσαν σίγουρα δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο.

Η Εθνική μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τα φαινόμενα αυτά, που περιλάμβαναν κυρίως εξαιρετικά έντονη βροχόπτωση. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες, το φαινόμενο να πλημμυρίσει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν είναι πρωτοφανές, αφού έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 1994, πάλι με εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το σύνολο του εξοπλισμού κι οχημάτων που βρισκόταν στους χώρους του αεροδρομίου έχουν υπερκαλυφθεί από την στάθμη του νερού, ενώ μέρος των αεροσκαφών βρίσκεται μέσα στο νερό, όπως το κάτω μέρος των κινητήρων τους από τους οποίους διακρίνεται διαρροή ελαιολιπαντικών.

Αν κι είναι νωρίς να γίνει εκτίμηση ζημιών, είναι φανερό ότι τα συγκεκριμένα αερομέσα δεν πρόκειται να ξαναπετάξουν σύντομα, αφού θα χρειαστούν σημαντικές εργασίες κι επιθεωρήσεις προκειμένου να μπορέσουν να επανέλθουν σε ασφαλή πτήσιμη κατάσταση.

Επισημαίνεται ότι η 359 ΜΑΕΔΥ σύμφωνα με την περιγραφή της αποστολής της εχει σαν κυριο ρόλο την Αεροπυρόσβεση, Την Αερολιπανση και τον Αεροψεκασμό.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην δημόσια Επίσημη Ομαδα της 359 ΜΑΕΔΥ στο Facebook.  

Η 359 ΜΑΕΔΥ εχει σαν κυριο ρόλο την Αεροπυρόσβεση, Την Αερολιπανση και τον Αεροψεκασμό και επιχειρεί με αφη PZL M-18 και GRUMMAN G164A.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στον κ. Γεώργιο Μυλωνά.
 
 
 
 
 
 
 
 
Φωτογραφίες

   

Αθλητικά

randomness