Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η χειρότερη επίδοση της Γερμανίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

 Η χειρότερη επίδοση της Γερμανίας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ολοκληρώθηκε την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης στο Γιουτζίν του Όρεγκον, με ένα χρυσό μετάλλιο που ελάχιστα βελτίωσε το πνεύμα της ομάδας.
 Η Ολυμπιονίκης Μαλάικα Μιχάμπο συνέχισε την κυριαρχία της στο μήκος, φτάνοντας στο δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με ένα άλμα 7,12 μέτρων στην τελευταία προσπάθειά της.

 Για τον επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδίας στίβου, Γιούργκεν Κέσινγκ, ωστόσο, η τελική συνολική συγκομιδή με μόλις δύο μετάλλια -ένα χρυσό και ένα χάλκινο- ήταν ελάχιστη.
 
 «Δυστυχώς δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες μας» είπε ο Κέσινγκ, μιλώντας από το Γιουτζίν, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
 «Ο παγκόσμιος τίτλος από την Μιχάμπο ήταν καλός, αλλά τον επισκιάζει το γεγονός ότι δεν είχαμε τις επιτυχίες που θέλαμε και ελπίζαμε».

 Η Γερμανία κατέκτησε εννέα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009 στο Βερολίνο και την τέταρτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Αυτή τη φορά τα δύο μετάλλιά τους ήταν αρκετά μόνο για την 19η θέση.

 «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς» συνέχισε ο Κέσινγκ. «Δεν είχαμε τον αριθμό των διεκδικητών μεταλλίων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και δεκαετίες. Είχαμε επίσης τέσσερις που έπρεπε να αποκλειστούν πριν από τον αγώνα (με τραυματισμό ή ασθένεια). Για την υπόλοιπη ομάδα η πίεση ήταν πολύ μεγάλη φυσικά. Έχουμε το πλαίσιο για την ανάπτυξη ταλέντων που διαρκεί έως το 2028. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αυτά το 2024 και μέχρι το 2028 και ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερα από το Τόκιο πέρυσι και το Γιουτζίν φέτος».

 Η Γερμανία κατέκτησε 37 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πέρυσι, αριθμός που αποτελεί τη χειρότερη συγκομιδή της εδώ και δεκαετίες στη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο.

 Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ενώ το Λος Άντζελες αυτούς του 2028.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness