Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Καγιαλής στο ΑΠΕ: «Στο Τόκιο ο αγώνας της ζωής μας»

Το 2016 στην παρθενική τους συμμετοχή κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τέσσερα χρόνια αργότερα επιστρέφουν στον τόπο του «εγκλήματος» για να δώσουν τον αγώνα της ζωής τους. Το δίδυμο Μάντης - Καγιαλής στην Ιαπωνία θα διεκδικήσουν το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο, σε μία διοργάνωση που θα σηματοδοτήσει και τον τελευταίο τους αγώνα ως πλήρωμα, μιας και η κατηγορία 470 δεν θα τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024. 

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοϊα Παύλος Καγιαλής, που σήμερα, γίνεται 37 χρονών, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το όνειρο του Τόκιο και την επιθυμία να συνεχίσει το... απόλυτο ποσοστό επιτυχίας που έχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παύλου Καγιαλή στο ΑΠΕ - ΜΠΕ 


ΕΡ: Παύλο οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν. Πως βιώνεις εσύ τις τελευταίες ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων που θα σηματοδοτήσουν και τη συνεργασία σας με τον Τάκη Μάντη;
«Είναι πραγματικά ξεχωριστή διοργάνωση για εμάς. Καταρχήν η προετοιμασία διήρκησε 5 χρόνια. Επίσης, όπως είπες, είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες για μας σαν δίδυμο, καθώς σταματάει η Ολυμπιακή κατηγορία 470 στους Ανδρες. Επομένως θα είναι ο τελευταίος αγώνας μας ως πλήρωμα. Πάμε λοιπόν να το διασκεδάσουμε να τρέξουμε μαζί ως πλήρωμα τον τελευταίο αγώνα, τον αγώνα της ζωής μας και να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται»

ΕΡ: Στόχος είναι το μετάλλιο;
«Στόχος είναι το μετάλλιο. Είμαστε σε πολύ καλή φόρμα. Διορθώσαμε κάποια πράγματα  και είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι» . 

ΕΡ: Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λειτούργησε ευεργετικά;
«Νομίζω μας βοήθησε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι. Καταφέραμε να δοκιμάσουμε κάποια υλικά. Σίγουρα υπήρχαν όμως και προβλήματα με τον κορονοϊό. Δεν μπορούσαμε να πάμε σε αγώνες να κάνουμε προπόνηση στο εξωτερικό και να πάμε στο Τόκιο για προπόνηση. Σαν πλήρωμα, όμως, βρήκαμε και διορθώσαμε κάποια λάθη, γι αυτό και είμαστε αισιόδοξοι»

ΕΡ: Είναι η δεύτερη φορά που πας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πως σου φάνηκαν οι στολές της ελληνικής αποστολής; 

«Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε όλοι οι αθλητές μαζί, από όλα τα αθλήματα . Νιώθεις μεγάλη υπερηφάνεια όταν βλέπεις την επίσημη φόρμα των Ολυμπιακών Αγώνων που κάθε αθλητής θέλει να φορέσει». 

ΕΡ: Τι σημαίνει για εσάς που θα έχετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο;
«Είναι χαρά για εμάς. Αυτή την στιγμή έχουμε 100 επιτυχία, καθώς στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες καταφέραμε και πήραμε μετάλλιο. Θελω να συνεχίσουμε αυτό το ποσοστό. Είναι κάτι μαγικό. Το να προκριθείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πάρα πολύ δύσκολο, επομένως και μόνο η συμμετοχή είναι επιτυχία. Πόσο μάλλον αν αισθάνεσαι έτοιμος και μπορείς να διεκδικήσεις ένα μετάλλιο. »

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

Αθλητικά

Στον ελληνικό «εμφύλιο», ανάμεσα σε Μπόχουμ και Στουτγκάρδη, δεν πανηγύρισε κανείς. Το τελικό 0-0 διατήρησε και τις δύο ομάδες στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού...
randomness