Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εφιάλτης η θέρμανση για όσους έχουν Φυσικό Αέριο: Πόσο κοστίζει η επιστροφή στο πετρέλαιο που φέρνει «διπλό» επίδομα θέρμανσης

Καταιγισμό τηλεφωνημάτων δέχονται οι τεχνίτες για να επαναφέρουν τις δεξαμενές πετρελαίου σε πολυκατοικίες μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για διπλό επίδομα θέρμανσης σε όσους φύγουν από το φυσικό αέριο.

Η εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και τα προβλήματα στην προμήθειά του, έχουν δημιουργήσει κύμα αντίστροφο από εκείνο που υπήρχε λίγα χρόνια πριν για μετατροπή των εγκαταστάσεων πετρελαίου σε φυσικό αέριο.

Πλέον – και μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για διπλό επίδομα θέρμανσης σε όσους φύγουν από το φυσικό αέριο – οι τεχνικές εταιρείες δέχονται καταιγισμό τηλεφωνημάτων από διαχειριστές πολυκατοικιών για την επιστροφή στους πιο… παραδοσιακούς τρόπους θέρμανσης.

Πόσο κοστίζει η επιστροφή;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το ποσό της επιστροφής -όπου είναι εφικτή – για μια μέση πολυκατοικία φτάνει στα 2.500 με 3.000 ευρώ για τη μετατροπή. Αυτό σε περίπτωση που στην πολυκατοικία έχει γίνει μεν αντικατάσταση, χωρίς όμως να πεταχτεί η δεξαμενή.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

randomness