Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΚΙΝΑΛ: Συμφωνία επί της αρχής των «5» πλην Παπανδρέου για debate στην ΕΡΤ

Στην επίτευξη καταρχήν συμφωνίας με τη ΕΡΤ για τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, με πιθανότερη ημερομηνία την 29η Νοεμβρίου, κατέληξαν οι εκπρόσωποι των πέντε εκ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος της κεντροαριστεράς, σύμφωνα με το CNN.gr, αφήνοντας πάντως ένα ανοιχτό παραθυρακί μέχρι τη τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου, σε περίπτωση που ο ίδιος το θελήσει.
Με τις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη να πλησιάζουν, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής προσπαθούσαν εδώ και ημέρες να βρουν κοινό βηματισμό, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δύο debates πριν από τον πρώτο γύρο και ένα ανάμεσα στους δύο που θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο.
Οι εκπρόσωποι των Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Παύλου Χρηστίδη, Χάρη Καστανίδη, Παύλου Χρηστίδη και Ανδρέα Λοβέρδου, είχαν από τις πρώτες κιόλας συζητήσεις καταλήξει σε συμφωνία, για μία τηλεμαχία στα πρότυπα των εκλογών του 2017, η οποία εκτός από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θα έδινε τη δυνατότητα και για ερωτήσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες.
Όμως, τα πάντα κόντεψαν να τιναχθούν στον αέρα, εξαιτίας της άρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να λάβει μέρος σε αυτή τη συζήτηση, προβάλλοντας μια σειρά από επιχειρήματα, τα οποία δεν έπειθαν κανέναν για την ορθότητα τους. Η παρελκυστική αυτή τακτική του πρώην πρωθυπουργού, οδήγησε τους άλλους πέντε υποψήφιους στην απόφαση να πορευθούν μόνοι τους και να πραγματοποιήσουν τις τηλεμαχίες, ακόμα και χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου.
Έτσι, μετά από επιστολές που έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες στη ΕΡΤ, το πρωί της Τρίτης, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα.
Κατά τη συζήτηση, προέκυψε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και πως θα πραγματοποιηθεί μία τηλεμαχία πριν τον πρώτο γύρο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την 29η Νοεμβρίου και μία πριν από τον δεύτερο. Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς, αν ο ένας εκ των δύο που θα πάει στον δεύτερο γύρο είναι ο κ. Παπανδρέου, τότε αμέσως η πραγματοποίηση του δεύτερου debate θα βρεθεί στον αέρα.

Γ. Παπανδρέου: Εξωθεσμικές
παρεμβάσεις στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ
«Την τελευταία περίοδο, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα παρεμβάσεων στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής, όχι μόνο από εξωθεσμικά και άλλα κέντρα, αλλά και από παράγοντες της δεξιάς», τονίζεται από το γραφείο τύπου του Γιώργου Παπανδρέου.
«Με τις παρεμβάσεις αυτές, που ποικίλουν ως προς τον τρόπο που εκδηλώνονται, είτε στρέφονται εναντίον στελεχών της Παράταξης μας και ιδιαιτέρως εναντίον του Γιώργου Α. Παπανδρέου, καθώς βλέπουν ότι δεν ικανοποιούνται τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα άλλων κομμάτων, είτε στρέφουν τα βέλη τους εναντίον της Παράταξής μας συνολικά», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, όπως λένε, «παρουσιάζει μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως επιχειρούν να καλλιεργήσουν την άποψη ότι, η άνοδος που εμφανίζει το Κίνημα Αλλαγής στις έρευνες, είναι παροδική».
«Η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής όχι μόνον είναι πασιφανής, αλλά και θα συνεχίσει ακόμη περισσότερο αυξανόμενη, όπως προκύπτει και από την ανταπόκριση και τη στάση των συμπολιτών μας στις περιοδείες και τις επαφές των υποψηφίων για την Προεδρία του Κινήματός μας», υπογραμμίζουν.
Και με αιχμή καταλήγουν λέγοντας, ότι «τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουν οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, οι φίλοι και τα μέλη της Παράταξης μας και όχι οποιοσδήποτε άλλος».

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness