Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ΑΠΕ-ΜΠΕ και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Από πλευράς του ΑΠΕ-ΜΠΕ το μνημόνιο υπέγραψε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής, Αιμίλιος Περδικάρης και από πλευράς του Πανεπιστημίου ο πρύτανης, Παναγιώτης Καλδής.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο φορέων με στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Ειδικότερα προβλέπεται η παροχή τεχνογνωσίας, τεχνικών υποδομών εκπαίδευσης και εμπειρογνωμοσύνης σε ζητήματα που άπτονται της οικονομικής, εκπαιδευτικής, και ψηφιακής ανάπτυξης των δύο φορέων.   

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναλαμβάνει ρόλο Media Partner του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και το Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει επιστημονικό εταίρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ζητήματα που αφορούν τα ΜΜΕ και την τεχνολογική ανάπτυξη.   

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα συμβάλλει στην επιμόρφωση του προσωπικού του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα παρέχει στοιχεία και πληροφορίες (μελέτες, έρευνες) που θα βοηθούν τους δημοσιογράφους του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο έργο τους και θα κατευθύνει μέρος της ακαδημαϊκής έρευνας σε ανάγκες και ερευνητικά ζητήματα που θα θέτει το Πρακτορείου. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα προσφέρει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών του ΠΑΔΑ. 

Επίσης στο πλαίσιο του Μνημονίου οι δύο φορείς θα προχωρήσουν στην από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και στη διοργάνωση εκδηλώσεων - ημερίδων - συνεδρίων, σε πεδία κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

randomness