Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Ο Τσίπρας απειλεί να μην ψηφίσει τη Συμφωνία για τις Βάσεις!

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τη Συμφωνία για τις αμερικάνικες Βάσεις στη χώρα μας ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φέρεται να είπε στους δυο Αμερικανούς βουλευτές που επισκέφτηκαν τη χώρα μας πριν από λίγες ημέρες.

Η Συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός του φθινοπώρου, πιθανότερα τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, από τον Νίκο Δένδια και τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να επισκέπτεται για το σκοπό αυτό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για πρώτη φορά, μάλιστα, η Συμφωνία θα είναι πενταετής, καθώς έως τώρα γίνεται ετήσια  ανανέωσή της κάθε χρόνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαρτά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία από «πόσο επωφελής θα είναι για τη χώρα», με πολιτικούς παρατηρητές να επισημαίνουν πως με τη στάση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει δυο πράγματα:

Πρώτον, να μην δυσαρεστήσει σε μεγάλο βαθμό την Ουάσιγκτον, καθώς δεν εμφανίζεται εναντίον της παραμονής των βάσεων και της περαιτέρω ενίσχυσής τους, τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά-και πώς να ήταν, άλλωστε, εναντίον όταν επί πρωθυπουργίας του η Συμφωνία ανανεώθηκε επί τέσσερις φορές!

Και δεύτερον, χαρακτηρίζοντας «μη αμοιβαία επωφελή» τη Συμφωνία να μην την υπερψηφίσει και να μην προκαλέσει έτσι τους αριστερούς και «κομμουνιστογεννείς» ψηφοφόρους του.

Κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, θεωρούν βέβαιο πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία, αλλά και ούτε θα την καταψηφίσει, επιλέγοντας το «παρόν» ή την αποχή.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

Απόψεις

Τι σχέση μπορεί να έχει ο θάνατος ενός ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα με την ελληνογαλλική συμφωνία και την πιθανότητα να αναγκαστούμε να...
randomness