Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τσίπρας: Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της Φώφης Γεννηματά απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της» αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει σε ανακοίνωσή του: 

«Η Φώφη Γεννήματα μίλησε με παρρησία για τον καρκίνο. Έδωσε τη μάχη μέχρι τέλους με αξιοπρέπεια και θάρρος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

Τα συλλυπητήριά της έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, ενώ εξήρε την γενναιότητα με την οποία έδωσε σκληρές μάχες στη ζωή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας», αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά σε ηλικία 56 ετών μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο. έχει προκαλέσει θλίψη στον πολιτικό κόσμο. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πέθανε στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

ΠΗΓΗ:CNN