Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μεξικό: Γονείς ζουν έναν εφιάλτη αφού το νηπιαγωγείο των παιδιών τους κέρδισε λαχείο

Γονείς στο Μεξικό εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς απειλούνται από συμμορία, αφού το νηπιαγωγείο των παιδιών τους κέρδισε ένα μεγάλο ποσό σε λαχειοφόρο.

Γονείς στο νότιο Μεξικό ισχυρίζονται ότι απειλούνται από μια συμμορία, αφού το νηπιαγωγείο των παιδιών τους κέρδισε 20 εκατομμύρια πέσος (περίπου 845.000 ευρώ) σε μια λαχειοφόρο το 2020.

Το νηπιαγωγείο, που βρίσκεται στην περιοχή Ocosingo, μετρά 25 μαθητές και οι γονείς τους ήταν υπεύθυνοι για τη διαχείριση του ποσού.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της νίκης, οι γονείς δέχθηκαν απειλές από μια συμμορία, η οποία απαίτησε να τους δώσουν τα χρήματα για να αγοράσουν όπλα για τη συμμορία. Οι οικογένειες υποστηρίζουν ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν το χωριό τους για να σωθούν.

Η βία των συμμοριών είναι διαδεδομένη στο Μεξικό και ένοπλες ομάδες προσπαθούν συχνά να στρατολογήσουν ντόπιους για τον έλεγχο της επικράτειας.

Ενώ το λαχείο ήταν αιτία για πανηγυρισμούς στην αρχή, τα προβλήματα ξεκίνησαν αμέσως μετά τη διάδοση των ειδήσεων.

Μέλη του συλλόγου γονέων λένε ότι άρχισαν να δέχονται απειλές από μια ένοπλη ομάδα με το όνομα "Los Petules", η οποία απαιτούσε να χρησιμοποιηθούν τα χρηματικά για την αγορά όπλων για τη συμμορία, η οποία -σύμφωνα με το BBC- σχεδίαζε να επιτεθεί σε αντίπαλη ομάδα σε γειτονικό χωριό.

Οι γονείς αρνήθηκαν και αντ' αυτού ξόδεψαν μέρος των χρημάτων για τη δημιουργία μιας νέας στέγης για το νηπιαγωγείο. Οι απειλές αυξήθηκαν φέτος, με τους γονείς να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα χρήματα για έργα βελτίωσης του χωριού.

Τον περασμένο Μάρτιο, ένας πατέρας πυροβολήθηκε από μέλη συμμορίας που του ζήτησαν να του παραδώσει το χρηματικό έπαθλο. Τον περασμένο μήνα, η κατάσταση κλιμακώθηκε περαιτέρω, όταν η συμμορία φέρεται να επιτέθηκε σε γυναίκες και παιδιά στο χωριό, με αποτέλεσμα 28 οικογένειες να τραπούν σε φυγή.

Εκπρόσωπος των οικογενειών δήλωσε ότι το σχολείο έχει ειδοποιήσει τις τοπικές αρχές για τις απειλές, ωστόσο, όσο η συμμορία δεν συλλαμβάνεται, είναι αναγκασμένοι να μένουν μακριά από το χωριό και από τα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness