Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το βρώμικο παιχνίδι Πούτιν με «όχημα» τον Ερντογάν

Όταν ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε ξένα κέντρα που επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας φωτογραφίζοντας τη Ρωσία, οι υπουργοί εξεπλάγησαν.

Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο τρόπο ο Πούτιν μπορεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνουμε εγκύρως, ότι η αναφορά του πρωθυπουργού δεν ήταν τυχαία.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες ενημέρωσαν έγκαιρα την ελληνική κυβέρνηση για την υπεργολαβία που έχει αναλάβει ο Ερντογάν, προκειμένου να διαμορφώσει μια κατάσταση διαρκούς έντασης στο Αιγαίο και τον Έβρο και μέσω ενός θερμού επεισοδίου να αποδομήσει την ελληνική κυβέρνηση.

Οι Αμερικανοί έχουν αντιληφθεί το βρόμικο παιχνίδι που παίζει ο Πούτιν σε βάρος της Ελλάδας με όχημα τον Ταγίπ Ερντογάν που είναι προνομιακός του συνομιλητής.

Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημερώνει πλέον λεπτομερώς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αμερική και το ΝΑΤΟ για το ντελίριο προκλητικών δηλώσεων του Ερντογάν και των Τούρκων αξιωματούχων.

Στο υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ενότητα γραμμής που εμφανίζουν οι δηλώσεις των Τούρκων και η συχνότητα των προκλήσεων, είναι μέρος ενός σχεδίου το οποίο έχει εκπονήσει η Μόσχα και εκτελεί η Άγκυρα.

Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Μεσογείου αναγκαστικά θα μετατοπίσει το ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το μέτωπο της Ουκρανίας με αποτέλεσμα να παραλύσει η βοήθεια προς τον Ζελένσκι.

Αυτό είναι που επιδιώκει η Μόσχα και μεθοδεύει ο Ερντογάν.

Το ζήτημα είναι αν ο σουλτάνος θα τολμήσει να μπει σε περιπέτειες από τις οποίες δεν μπορεί να τον διασώσει ο φίλος του ο Πούτιν.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

randomness