Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: Δεν μπορεί τίποτα να προοδεύσει εάν στηρίζεται σε αποφάσεις στις οποίες δεν συμμετέχει η κοινωνία των Πολιτών ! (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ)

Γράφει ο Παναγιώτης Ιακωβής

 

Το καμάρι της Λαμίας και ένας σημαντικός αναπτυξιακός πυλώνας της Πόλης, ευρίσκεται σε εγκατάλειψη. Αποτελεί αυτή τη στιγμή εστία εγκληματικότητας υποβάθμισης και αποσάθρωσης του αστικού ιστού.

Είναι, λοιπόν, εμφανές ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης και επαναλειτουργίας του χώρου, προς όφελος της Λαμίας και της Στερεάς, μόνο θετική μπορεί να είναι.

Δεν μπορεί, φυσικά, να γίνεται ερήμην των Πολιτών. Δηλαδή, δεν μπορεί τίποτα να προοδεύσει εάν στηρίζεται σε διαδικασίες και αποφάσεις στις οποίες δεν συμμετέχει η κοινωνία των Πολιτών.

Για να είναι επιτυχημένη, όμως, μια τέτοια συμμετοχή, θα ήταν χρήσιμο, στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων όπου ζητείται η γνώμη Πολιτών και Φορέων, να μην αρκούμαστε σε απλοϊκές lifestyle αξιολογήσεις και σχόλια του τύπου "πόσο μου αρέσει " η τάδε ή η δείνα προοπτική, αλλά να υπάρχει ενεργή συμμετοχή. Δηλαδή, να μπορούν να υποβληθούν συντεταγμένες προτάσεις.

Όμως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί στο χρονικό διάστημα ενός μήνα που ορίζεται στη σχετική ιστοσελίδα.

Επίσης, θα ήταν σημαντικό να ενημερωθούν το σύνολο των φορέων του Τόπου για τις προθέσεις της Διοίκησης και όχι με εν κρυπτώ επιλεκτικές διαδικασίες όπως είδαμε στο παρελθόν.

Είναι δε εντυπωσιακή η υποβάθμιση της Πολιτιστικής τάσης στην χωροθέτηση, αφού τοποθετείται ιεραρχικά σε δευτερεύουσα θέση σε σχέση με τις λοιπές δραστηριότητες.

Δεδομένου ότι ο Πολιτισμός και η Ιστορία αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο του Τόπου μας, θα ήταν χρήσιμο να αναβαθμιστεί η σχετική τους θέση.

Η Ανοιχτή Κοινωνία, οφείλει να είναι συμμαχός μας στην πρόοδο αφού διασφαλίζει τη συμμετοχή και την στήριξη των Πολιτών.

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων