Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Άγιον Όρος: Μαζικά ραντεβού από μοναχούς για το εμβόλιο – Ανησυχία μετά τους τελευταίους θανάτους

Τουλάχιστον 170 τηλεφωνικά ραντεβού μοναχών για εμβολιασμό από κάθε γωνιά της χερσονήσου του Άθω έχουν κλειστεί από τις 16 Νοεμβρίου στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Όρους στις Καρυές, οπότε και γίνεται επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος στο «Περιβόλι της Παναγιάς».

«Παρατηρείται μία τάση αύξησης στους εμβολιασμούς. Εκτός από αυτούς που έρχονται να κάνουν την τρίτη δόση, είναι πολλοί και αυτοί που θέλουν να κάνουν την πρώτη δόση. Η κατάσταση είναι αρκετά ελεγχόμενη» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δοκουσλής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, στο Άγιον Όρος με αφορμή τους τελευταίους δύο θανάτους μοναχών και πρόσθεσε: «Το πιο ακραίο που έχω ακούσει όλο το προηγούμενο διάστημα από κάποιους μοναχούς είναι ότι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός. Αυτοί, όμως, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Οι προσπάθειες πειθούς των μοναχών για να εμβολιαστούν θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα».

Μέχρι στιγμής το ποσοστό εμβολιασμού, όπως αναφέρει το Έθνος, στον πληθυσμό των μοναχών αγγίζει το 30% σύμφωνα με το διευθυντή του Κέντρου Υγείας αλλά και πηγών από την πολιτική διοίκηση της Αθωνικής Πολιτείας καθώς οι εμβολιασμένοι δεν ξεπερνούν τους 400 με 500 από τους συνολικά 1700 που ζουν στο Όρος.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 50% αν προστεθεί και ο υπόλοιπος πληθυσμός, κυρίως εργαζόμενοι που κινούνται εντός του Αγίου Όρους και ακόμη περισσότερο (60%-70%) αν προστεθούν και οι ανεμβολίαστοι νοσήσαντες.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness