Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανακοίνωση του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο για το πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στα  φλέγοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί σε όλη την Ελλάδα που συζητήθηκαν αναλυτικά στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη , αναφέρεται με ανακοινωσή του ο δημοτικός συνδυασμός της μειοψηφίας ''Λαμία στο Κέντρο''.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία στήριξε τον δοκιμαζόμενο πολίτη μέσα στη πρωτοφανή πανδημία, λαβώθηκε και αποδυναμώθηκε οικονομικά και στελεχιακά, σημειώνει στην ανακοινωσή του ο συνδυασμός της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας  ενώ επικρίνει την Κυβέρνηση που με τα νομοθετήματά της δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αλλά και τις λύσεις που όλοι οι αυτοδιοικητικοί επιτακτικά ζητάμε, ανεξάρτητα από πολιτική ιδεολογία ή κομματική στήριξη.

Ως συνδυασμός και για την εύρυθμη λειτουργία του δικού  Δήμου Λαμιέων ζητά τη σύγκλιση όλων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων στις παρακάτω σταθερές θέσεις του  που σήμερα είναι τόσο επίκαιρες:

1.     Άμεση καταβολή των δαπανών των ΟΤΑ και των ελλειμμάτων που προέκυψαν από την πανδημία.

2.     Ενίσχυση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Δήμων.

3.     Άμεση απελευθέρωση των μόνιμων προσλήψεων που λόγω των μνημονίων αλλά και των εφαρμοσμένων πολιτικών αποδυνάμωσαν τους ΟΤΑ και αλλοιώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

4.     Να σταματήσει η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και η μεταφορά ενισχυμένων αρμοδιοτήτων στην Οικονομική Επιτροπή.

5.     Η περιβόητη επίτευξη κυβερνησιμότητας δεν επιτυγχάνεται με εκλογονοθευτικά συστήματα, αλλά με την απλή αναλογική  που με σαφήνεια αποτυπώνει τη βούληση του εκλογικού σώματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

6.     Ενίσχυση του αυτοδιοίκητου των Τοπικών Κοινοτήτων με παράλληλη οικονομική αυτοτέλεια.

''Είναι επιτακτική πλέον ανάγκη η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταστεί βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας, μακριά από τον εναγκαλισμό της Κεντρικής απρόσωπης Εξουσίας'' καταλήγει η ανακοίνωση του συνδυασμού .