Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ασφαλτοστρώνουν τους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας!

''Όχι άλλη άσφαλτο'' θα μπορούσε να φωνάξει κάποιος βλέποντας τα συνεργεία των εργοληπτικών εταιρειών να εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να ασφαλτοστρώσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σίγουρα το όχι άλλη άσφαλτος θα ήταν η φωνή ενός δημότη που δεν χρησιμοποιεί το ΙΧ αυτοκίνητο για τις μικρές μετακινήσεις μέσα στην πόλη.
Και πράττει λαμπρά από τη στιγμή που χρησιμοποιεί το πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης που είναι τα πόδια. Το λένε άλλωστε και οι γιατροί. Το περπάτημα... γυμνάζει τα πόδια και την καρδιά.
Οι περισσότεροι ωστόσο θα συμφωνήσουν ότι οι κεντρικοί δρόμοι της Λαμίας είχαν τα χαλιά τους.Σε πολλά σημεία το οδόστρωμα είχε υποβαθμιστεί... αφόρητα! Τα ''σαμαράκια'' έκαναν τα αυτοκίνητα να χορεύουν, ενω  δοκίμαζαν και τα νεύρα των οδηγών.
Κυκλοφορώντας τις τελευταίες ημέρες στη Λαμία διαπιστώνεις ότι κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο.
Η καινούρια πίσσα στους δρόμους δημιουργεί  μια αίσθηση ασφάλειας και άνετης οδήγησης. Επομένως το ''όχι άλλη άσφαλτος'' δεν έχει και μεγάλη σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών. Διότι ακόμη κι αν φτάσουμε κάποτε στο σημείο να κυκλοφορούμε όλοι πεζοί ή με ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια, πάντα θα έχουμε ανάγκη να κινούμαστε σε δρόμους χωρίς λακούβες και ''σαμαράκια'' .
Χρ. Α.