Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το δικό μας ράλι...(Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

 
Τις τελευταίες ημέρες η Λαμία , η Φθιώτιδα και ολόκληρη η Στερεά ζεί και αναπνέει για το Ράλι Ακρόπολις . Εχουμε γίνει μια ωραία ατμόσφαιρα οπως θα ελεγε και ο Ηλιόπουλος . Αναμφίβολα η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στη Λαμία και τη Φθιώτιδα είναι ενα θετικό γεγονός και μια μεγάλη επιτυχία που πιστώνεται στη συλλογική προσπάθεια των τοπικών παραγόντων που ενωσαν τις δυνάμεις τους το διεκδίκησαν και κατάφεραν να το εξασφαλίσουν . Απο αυτή την αποψη δικαιολογούνται απόλυτα και ο ενθουσιασμός και οι πανηγυρισμοί με τους οποίους υποδεχτήκαμε ως τοπική κοινωνία την επιστροφή μιας κορυφαίας διοργάνωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού στην εδρα της Περιφέρειας Στερεάς στη Λαμία . Στο σημείο αυτό χρειάζεται να επισημάνουμε δύο πράγματα . Πρώτον η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης δεν είναι τρόπαιο για την τοπική κοινωνία . Είναι ενα στοίχημα που βάλαμε με τον εαυτό μας . Το εθεσε πολύ σωστά ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος . ''Η διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις είναι η καλύτερη ευκαιρία για όλους μας, είπε . Να δείξουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε τη διεξαγωγή και υποστήριξη εκδηλώσεων παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ώστε να ξαναγίνει η πόλη μας, τόπος προορισμού επισκεπτών, από όλο τον κόσμο'' !
Σίγουρα δεν θα σωθεί η πόλη με τους επισκέπτες ενός Σαββατοκύριακου . Γι'αυτό και  ολοι ελπίζουν οτι αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την διεκδίκηση και διεξαγωγή στη πόλη μας και στο νομό και αλλων κορυφαίων αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων , με πανελλήνια απήχηση και διεθνή ακτινοβολία . Η δεύτερη επισήμανση που θέλουμε να κάνουμε είναι οτι θα ημασταν διπλά ευτυχείς αν μαζί με το ράλι επέστρεφαν στην περιοχή μας , τα εργοστάσια που εκλεισαν τα τελευταία χρόνια και οι επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ολοι βιώσαμε . Διότι το σημαντικό είναι να βρούν δουλειά οι ανεργοι και γι'αυτό προτεραιότητα εχουν τα εργοστάσια και οι μεγάλες επιχειρήσεις και μετά οι αθλητικές διοργανώσεις και ολα τα αλλα . 
Είναι παγκοίνως γνωστό οτι η περιοχή μας αν και είναι στο κέντρο της μητροπολιτικής Ελλάδας , τα τελευταία  χρόνια βιώνει μια τεράστια οικονομική καθίζηση . Μια καθίζηση που  μεταφράζεται σε απουσία επενδύσεων , σε νέκρωση πάμπολλων επιχειρηματικών και οικονομικών δραστηριοτήτων , σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς να κατέχει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας και σε απουσία επενδυτικών κινήτρων για εγκατάσταση επιχειρηματικών μονάδων στην περιοχή μας . Και φυσικά μαζί με τον οικονομικό δυναμισμό χάθηκε και το πρεστίζ μιας ολόκληρης περιοχής . Θα χρειαστεί να κάνουμε πολλά πράγματα στο μέλλον για να ανακτήσουμε το χαμένο εδαφος και να γίνει η περιοχή μας ανοιχτή και ανταγωνιστική συγκριτικά με αλλες περιοχές . Για να κατεβούμε απο το βάθρο των αρνητικών επιδόσεων και των αρνητικών ρεκόρ και να ανεβούμε στο βάθρο των νικητών . Μια επιτυχημένη διοργάνωση του ράλι Ακρόπολις σίγουρα θα μας τονώσει το ηθικό και θα μας δώσει την δημοσιότητα που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στο κυνήγι της διεκδίκησης και αλλων σημαντικών διοργανώσεων . Και ας μην υποτιμούμε τον κανόνα της δημοσιότητας . Τα εξώφυλλα παίζουν ρόλο . Είναι σημαντικό επομένως να πετύχουμε τη θετική κάλυψη απο τα μέσα ενημέρωσης . Και αυτό θα συμβεί μόνο αν κερδίσουμε το στοίχημα της φιλοξενίας πληρωμάτων και επισκεπτών , με την ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρουμε .
Ο Δήμος Λαμιέων, με τους πολίτες και τους επαγγελματίες της πόλης δίπλα του, υπόσχεται ότι αυτή θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές, στην ιστορία της διοργάνωσης. Δεν εχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις τους . Ομως ολοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος .
                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                     Χρήστος Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                           Δημοσιογράφος

    

randomness