Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σχεδόν 14% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, δυσαρέσκεια για πανδημία και φωτιές

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφιο ποσοστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός αλλά από την πανδημία και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιρού η κυβέρνηση δεν βγαίνει αλώβητη. Αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση.

«Καμπανάκι» από τους πολίτες, που ήδη έχει… ηχήσει και το έχουν ακούσει στην κυβέρνηση, αποτελεί μια νέα δημοσκόπηση. Είναι η έρευνα της Opinion Poll για την εφημερίδα Political, όπου αποτυπώνεται μεν η κυριαρχία της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκφράζεται και δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς στα θέματα της πανδημίας και των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 13,9%. Στο ερώτημα «Αν προέκυπτε θέμα εκλογών και ψηφίζαμε την ερχόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», το 35% απάντησε Νέα Δημοκρατία και το 21,1% ΣΥΡΙΖΑ.

    
  Aκολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα κέρδιζε τις εκλογές, ανεξάρτητα κομματικής προτίμησης, το 66,2% απάντησε Νέα Δημοκρατία και το 11,3% ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45,6%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 19,7%, λιγότερο από την απάντηση «κανένας από τους δυο» την οποία επέλεξε το 30,6% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την άποψη των πολιτών για την διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, το 29,7% των πολιτών θεωρεί πως έχει ευθύνη η κυβέρνηση και το 27,6% θεωρεί πως ήταν εμπρησμοί. 

Δυσαρέσκεια υπάρχει και για το θέμα διαχείρισης της πανδημίας. Το 27,9% δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο» και το 12,8% «πολύ ικανοποιημένο», ενώ το 50,1% θεωρεί ότι το φθινόπωρο θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ NEWSIT.GR