Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δωρεάν έκταση παραχωρεί το Δημόσιο στο Νοσοκομείο Λαμίας για Ακτινοθεραπεία, Χημειοθεραπεία

Απόφαση σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο παραχωρεί δωρεάν έκταση εμβαδού 5.953,09 τ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με σκοπό την υλοποίηση του έργου της ανέγερσης πτέρυγας ακτινοθεραπείας, χημειοθεραπείας, αμφιθεάτρου και επιστημονικής βιβλιοθήκης στο κτηριακό συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, υπέγραψαν σήμερα, τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Αυτή η Απόφαση είναι πολύ σημαντική και απολύτως αναγκαία, προκειμένου το εξαιρετικά σημαντικό έργο για τη Λαμία, τη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα, να προχωρήσει, με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς.

«Κυβέρνηση κινείται θεσμικά, αξιόπιστα και με συνέπεια, στην κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, ειδικά στο κρίσιμο πεδίο της δημόσιας Υγείας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος ΣταΪκούρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο ΣταΪκούρα η παραχώρηση τελεί υπό τον όρο της πραγματοποίησης του σκοπού εντός πενταετίας, η μη τήρηση του οποίου συνεπάγεται την αυτοδίκαιη ανάκληση της παραχώρησης και της επάνοδο της κυριότητας του ακινήτου στο Δημόσιο.

«Με ισχυρή πολιτική βούληση και μεθοδικότητα, αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια που ανακύπτουν και διασφαλίζουμε τις αναγκαίες συνθήκες για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση του έργου» υπογραμμίζει ο υπουργός.

Αρχές Μαρτίου του 2022 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη, είχαν επιεσκεφθεί το Νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνάντηση εργασίας σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου της κατασκευής του Ογκολογικού Κέντρου.