Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ερώτηση Γ. Σαρακιώτη για την απαξίωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Στερεά Ελλάδα


Η απαξίωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας είναι πλήρης, όπως επισημαίνει μέσω ερώτησής του προς την Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, ερώτηση την οποία και προσυπογράφουν ακόμη 19 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..
Η συγκεκριμένη ανεπίτρεπτη κατάσταση περιγράφεται διεξοδικά μέσα από τα λεγόμενα της μοναδικής τακτικής υπαλλήλου των Γενικών Αρχείων της Π.Ε. Φθιώτιδας, η οποία αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους καταρρέουν, μαζί και η δική μας.
Ο κ. Σαρακιώτης υπογραμμίζει στην ερώτησή του ότι η εν λόγω υπηρεσία ουσιαστικά υπολειτουργεί, με ζητήματα όπως η συντήρηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και η προμήθεια αναλώσιμων υλικών να θεωρούνται… «πολυτέλεια», ενώ και η επαρκής προμήθεια μέσων προστασίας (μάσκες και αντισηπτικά) εν μέσω πανδημίας ουδέποτε τελεσφόρησε. Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Εύβοια, όπου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τη συνταξιοδότηση του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί και τη μη απόσπαση άλλου υπαλλήλου, τα Γενικά Αρχεία θα μείνουν χωρίς προσωπικό!
Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας, η προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να λάβει τέλος και η ηγεσία του να απαντήσει επιτέλους τι θα κάνει με το πρόβλημα των προμηθειών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και με την εύρεση εγκαταστάσεων για τη βέλτιστη ταξινόμηση του αρχειακού υλικού και την επισκεψιμότητα ικανού αριθμού ερευνητών.

    

randomness