Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιάννης Οικονόμου - Επίσκεψη σε Αρκαδία, Μεσσηνία παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Την Αρκαδία και τη Μεσσηνία επισκέφτηκε τη Δευτέρα  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της 3ης Συνδιάσκεψης για τη νέα ΚΑΠ, η οποία διεξήχθη στην Τρίπολη.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πορεία των διαδικασιών και των χρονοδιαγραμμάτων στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η παρουσία περιελάμβανε επίσκεψη σε μονάδες του πρωτογενή τομέα, ο οποίος αποτελεί δίχως αμφιβολία βασικό πυλώνα ανάπτυξης και θέτει την αγροτική κοινότητα στο επίκεντρό της.

Στη διαχρονική σημασία που έχουν η ελληνική γη, κτηνοτροφία και αλιεία, αλλά και τη σύνδεση τους με το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών στάθηκε και ο Γιάννης Οικονόμου στην ομιλία του στην Τρίπολη, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Για εμάς ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κεντρικό συστατικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας. Συνδέεται άμεσα με το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, με την εξωστρέφεια της οικονομίας και το εμπορικό μας ισοζύγιο. Χαρακτηριστικό είναι, πως σε 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους - ισχυρότερους τομείς απασχόλησης. Αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή ενίσχυσης του κοινωνικοοικονομικού ιστού της Ελληνικής περιφέρειας συμβάλλοντας έτσι στην ισόρροπη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Τα χωράφια μας, η θάλασσα μας και οι στάβλοι μας αποτελούν ουσιαστικό και συνεκτικό κρίκο της Ελλάδας».

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας στο πλαίσιο της παρουσίας του βρέθηκε τόσο στο λιμάνι του Μαράθου και τα έργα που συντελούνται για την ανάπτυξη του αλιευτικού καταφυγίου - όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ψαράδες - αλλά και στο Φράγμα - Ταμιευτήρα των Φιλιατρών, όπου ο σκοπός είναι να υπάρχει ανάδοχος το καλοκαίρι του 2022.

    

randomness