Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»- Σύμφωνο Συνεργασίας Ι.Μ. Φθιώτιδος και Δήμου Λαμιέων

Την ημέρα της επετείου της ενθρόνισης του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Λαμία, επέλεξαν,  ο Δεσπότης    και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος  Καραΐσκος, να υλοποιήσουν μία συμφωνία, που είχαν δρομολογήσει από την πρώτη ημέρα , με την κοινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Δήμου Λαμιέων και με  τον τίτλο «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ».

Για την υπογραφή του μνημονίου εχει συμφωνήσει ομοφώνως μάλιστα και το Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας. 

Η κοινή υπογραφή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του  Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Λαμία . 

''Καρπό αγαστής συνεργασίας και ενότητος μεταξύ των δύο φορέων'',  χαρακτήρισαν την υπογραφή του μνημονίου τόσο ο κ. Συμεών όσο και ο κ. Καραΐσκος , υπογραμμίζοντας  οτι εχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και τις προκλήσεις της σημερινής εποχής.

 

Η  συγκεκριμένη συνεργασία έχει ως σκοπό την προώθηση δράσεων κοινού ενδιαφέροντος και αξιοποίησης τεχνογνωσίας και εμπειρίας, με την συνδρομή όπου αυτή απαιτηθεί εξειδικευμένων συνεργατών, ενώ οι βασικοί κοινοί άξονες είναι δράσεις  ανθρωπιστικές και κοινωνικής αλληλεγγύης, πολιτισμού και ανάδειξης της τοπικής εκκλησιαστικής κληρονομιάς, ανάδειξης θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων,  εκπαιδευτικές και ιδιαίτερα στον τομέα της επιμόρφωσης . 

 

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Μητρόπολη μας '' δήλωσε ο Μητροπολίτης κ. Συμεών . ''Ξεκίνησε μία δυνατή σχέση αγάπης, η οποία εξελίσσεται, δυναμώνει και εκχέεται παντού, διότι ο μόνος δρόμος στον οποίο έχουμε να βαδίσουμε, αν θέλουμε να πλησιάσουμε τον Θεό και να θέλουμε να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι, είναι ο δρόμος της αγάπης και ο δρόμος της αγάπης είναι που μας κάνει καλύτερους όλους μας ανεξαιρέτως και ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες, καθώς αυτή η διετία ήταν μία περίοδος δοκιμασίας λόγω της πανδημίας και άλλων γεγονότων, αλλά και γιατί οι δοκιμασίες δεν σταματούν ποτέ στη ζωή.

Ο άνθρωπος που με υποδέχτηκε και θεσμικά αλλά και ανθρώπινα ήταν ο πρώτος πολίτης της πόλεως, ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, που από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε μεταξύ μας μία σχέση αγάπης, σεβασμού, αμοιβαιότητας, αναγνωρίσεως της διακριτότητας των ρόλων της κάθε θεσμικής περιοχής, αλλά πάνω απ’ όλα ένας δρόμος μίας κοινής συνοδοιπορίας. Από την πρώτη στιγμή χαράξαμε κοινούς δρόμους για το καλό των Λαμιέων, για το καλό του Δήμου, για το καλό όλων. Συμπορευθήκαμε και είχαμε αποφασίσει αυτούς τους κοινούς δρόμους να τους δώσουμε και μία θεσμική έκφραση, για να υπάρχει και συνέχεια για να υπάρχει ένα μέλλον, αλλά και μία πιο συστηματική εργασία.

Το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα είναι αυτό ακριβώς. Ένα νέο λάκτισμα πάνω στα ίχνη που έχουμε βαδίσει μέχρι, σήμερα για να προχωρήσουμε ακόμη καλύτερα μπροστά.

Χαίρομαι, που η απόφαση αυτή από την πλευρά του Δήμου έγινε αποδεκτή ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό δείχνει την δυναμική και την ενότητα που έχει η συνεργασία και την έχουμε όλοι μας ανάγκη, γιατί η συνεργασία δεν καταλύει την διαφορετικότητα, ούτε ακόμα και την αντίθετη άποψη, η συνεργασία είναι σύνθεση, είναι πολυχρωμία, η συνεργασία είναι ένα όμορφο μωσαϊκό, το οποίο δεν οδηγεί στην αναρχία, αλλά οδηγεί και κατευθύνει την δημοκρατία σε ακόμη περισσότερη προσφορά στον άνθρωπο.

Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο και εύχομαι έτσι να συνεχίσουμε και να αυξάνουμε αυτή την κοινή μας αγάπη, η οποία μας συνδέει και μας οδηγεί.'' 

Ο κ. Καραΐσκος ανέφερε:

«H 16η Νοεμβρίου, είναι μια λαμπρή ημέρα για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, αφού είναι η επέτειος της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Συμεών'' δήλωσε απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος  .

''Αυτή τη μέρα επιλέξαμε να υπογράψουμε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και του Δήμου Λαμιέων και μετά από σχετική, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σαν επιστέγασμα της μέχρι τώρα συνεργασίας μας.

Τύχη αγαθή, έφερε στον τόπο μας πριν δύο χρόνια έναν εμπνευσμένο Ιεράρχη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για να ανοίξει νέους δρόμους ψυχής, πνεύματος και αγάπης, στον ευσεβή λαό της Φθιώτιδας και σε όλους μας.

Τύχη αγαθή μας έφερε πολύ κοντά, δύο ανθρώπους, που εκπροσωπούν δύο καταξιωμένους θεσμούς, αυτόν της Εκκλησίας και αυτόν του Δήμου, σε μια παράλληλη πορεία προσφοράς, στο κοινωνικό σύνολο, με οδηγό την αγάπη του Ποιμενάρχη μας και σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάστηκε από τη πρωτοφανή πανδημία.

Τύχη αγαθή, μας έκανε να μοιραζόμαστε κοινούς στόχους και οράματα για το μέλλον αυτού του τόπου και των κατοίκων αυτής της ιστορικής πόλης.

Αυτούς τους στόχους, τα οράματα και τις ιδέες μας, αποτυπώνουμε στο σημερινό μνημόνιο συνεργασίας, που του δώσαμε το εμπνευσμένο όνομα «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ», συνδυάζοντας σ’ αυτόν τον τίτλο δύο έννοιες που είναι συνώνυμες των δύο θεσμών, δείχνοντας για άλλη μια φορά τα ευεργετικά για την τοπική κοινωνία μας αποτελέσματα, όταν Εκκλησία και Αυτοδιοίκηση, βαδίζουν χέρι-χέρι''.

 

Το πρωί προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον  Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στην οποία τον κ. Συμεών πλαισίωσαν ιερείς που χειροτονήθηκαν από τον ίδιο ή μετετέθησαν από άλλες Μητροπόλεις .

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας και Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανιδάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Δημήτριος Φούρλας, εκπρόσωποι Αξιωματικοί του Φρουράρχου Λαμίας, η Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου κ. Ανδρονίκη Κουτσονίκα με μαθητές και μαθήτριες, καθώς και ιερείς και πιστοί.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness