Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Kατερίνα Μπατζελή : «Κοπανίζουν το νερό με το γουδί...για την οριοθέτηση του Λήλαντα»

Αναφορά  προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Θεσσαλίας και Στερεάς  , κατέθεσε η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα  Μπατζελή , ζητώντας  την διερεύνηση της υπόθεσης σχετικά με την προώθηση και ολοκλήρωση της μελέτης της οριοθέτηση χειμάρρων – Αντιπλημμυρικά έργα Νότιας Εύβοιας , στο τμήμα καταρχήν που αφορά τον Λήλαντα ποταμό .

«Κοπανίζουν το νερό με το γουδί…» τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Μπατζελή και αυτό διότι διαπιστώνονται , οπως αναφέρει , σημαντικές παραλείψεις της Διοίκησης και ειδικότερα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ευβοίας .  Στην αναφορά της η κ. Μπατζελή τονίζει οτι πρέπει να ερευνηθούν οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής για την ελλιπή άσκηση εποπτείας στις υπηρεσίες ιδίως της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Εύβοιας . 

«Δυστυχώς αν και έχουνκατανεμηθεί στην ΠΕ Ευβοίας τα 118.290.094 ευρώ  από το συνολικό κονδύλι των131.726.895ευρώ των εκτάκτων αναγκών που διατέθηκαν στην Περιφέρεια μας μέχρι 31-12-2020,δεν έχουν ολοκληρωθεί έργα και παρεμβάσεις ούτε καν εκείνων από την θεομηνία του «Ζορμπά», το 2018.Όσο δε αφορά τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 3 Σεπτέμβρη 2020,για την επούλωση του καταστροφικού περάσματος της «Θάλειας», τελείωσαν μόνο την διαγωνιστική διαδικασία χωρίς δημοσιοποίηση και εκ των υστέρων διαπιστώνεται αλλά και «ανακοινώνεται», ότι δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες και επικαιροποιημένες μελέτες οριοθέτησης του κυριότερου τμήματος του Λήλαντα ποταμού.

    

randomness