Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

¨Κλειδώνονται» τα διόδια και το «Πάσχα στο χωριό» – Αυστηροί έλεγχοι και σε παράδρομους

Πολύ αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στις εξόδους των πόλεων αυτές τις ημέρες ώστε να αποτραπεί κύμα μαζικής μετακίνησης ενόψει Πάσχα.

Μάλιστα από σήμερα Παρασκευή, 23 Απριλίου θα ξεκινήσει η συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες προσπάθειες πολιτών για την έξοδο το Πάσχα, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Σήμερα είναι και η τελευταία ημέρα για τα σχολεία πριν από τις διακοπές, ενώ πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, σε όλους τους παράδρομους – στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας καθώς – όπως υπενθυμίζεται – οι θαλάσσιες μεταφορές δεν έχουν απελευθερωθεί.

Η αστυνομία τονίζει ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα από τα διόδια, ακόμα και αν αυτό δημιουργήσει κυκλοφοριακό ζήτημα. Μάλιστα ήδη από χθες, γύρισαν πίσω στην Αθήνα δεκάδες αυτοκίνητα που προσπάθησαν να πάνε στην επαρχία.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα διόδια Ελευσίνας:

Ειδικά για την Αττική, εκτός από τα διόδια θα γίνονται έλεγχοι και τους παράδρομους των εθνικών οδών. Έτσι αναμένεται να μπουν σε εφαρμογή:

-Μπλόκα σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, (λεωφόρο Μαραθώνος, Λαυρίου, Αθηνών- Σουνίου, Παραλιακή, Λεωφόρο Διονύσου, κ.λπ.).
-Παρουσία έξω από ναούς από σήμερα και κυρίως την Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση
-Αυξημένη επιτήρηση με περιπολίες και μόνιμη παρουσία αστυνομικών στην Βαρβάκειο αγορά, στην Λαχαναγορά και στις περιφερειακές αγορές, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων και για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας
-Αυστηροί έλεγχοι σε ανοιχτούς χώρους όπως το Ζάππειο, Φιλοπάππου, Πεδίο του Άρεως, Τατόι, άλση και πλατείες, ιδίως την ημέρα του Πάσχα.

Εξάλλου για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων και την επιτήρηση της κυκλοφορίας θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, τα drones και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρχει συνολική εικόνα της κατάστασης και να δίνονται κατευθύνσεις στις αστυνομικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ 15ΜΙΝUTES

    

Απόψεις

Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους σε δανεικά και αγύριστα που ευκαίρως-ακαίρως έχουν λάβει από το κράτος. Σε...