Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η επιστράτευση γιατρών – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τα φύλλα πορείας

Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών: Ξεκινά και επίσημα η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ορίζει το ΦΕΚ, δίνεται εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Υγείας και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Για την επιστράτευση γιατρών είχε προειδοποιήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας από την πλευρά του πως μέχρι το πέρας της εβδομάδας θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, πράγμα που κάνει πλέον πράξη και με την έκδοση του ΦΕΚ.

Δύσκολη η περίοδος μέχρι τα Χριστούγεννα

 

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα από τα νοσοκομεία της χώρας, με την κάλυψη των ΜΕΘ στην επικράτεια να έχει φτάσει πλέον στο 91,1% και των απλών κλινών covid στο 60,55%. Περίπου οι μισοί από τους διασωληνωμένους βρίσκονται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας και περί τους 70 στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας ενώ μεγάλη πίεση δέχονται και οι κλινικές covid-19.

Πώς θα γίνει η διαδικασία της επίταξης

Σύμφωνα με τη νομοθεσία το φύλλο της επίταξης για την επιστράτευση γιατρών αρχικά θα παραδίδεται από αστυνομικούς στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν, ενώ στο έγγραφο θα αναγράφεται το νοσοκομείο, η ώρα και η ημερομηνία που θα πρέπει να παρουσιαστούν.

 

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

randomness