Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ 4 ΕΚ ΕΥΡΩ Ο ΕΝΦΙΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ - Αναλυτικοί Πίνακες για όλους τους Δήμους

Την Τρίτη 10 Μαΐου έγινε η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού του νέου μειωμένου ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2022 στην ψηφιακή πύλη myAADE της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για 7,2 εκατομμύρια φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. είναι, συνολικά, μειωμένος – σε μόνιμη βάση – κατά 380 εκατομμύρια ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα.
Οκτώ στους δέκα πολίτες είδαν μείωση φόρου ακίνητης περιουσίας στο εκκαθαριστικό τους, και έτσι έχουν πλέον περισσότερους διαθέσιμους πόρους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την Π.Ε. Φθιώτιδας, ο ΕΝΦΙΑ είναι μειωμένος κατά 4 εκατομμύρια ευρώ, με το 73% των ακινήτων να παρουσιάζουν μείωση φόρου, το 25% καμία μεταβολή στον φόρο και μόλις το 2% να παρουσιάζει αύξηση φόρου.
Στην Φθιώτιδα η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στον ΟΣΜΑΕΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ καθώς 4.055 πολίτες βλέπουν μείωση της τάξεως του -37,43%.
Ακολουθεί η ΠΑΥΛΙΑΝΗ όπου 666 πολίτες θα πληρώσουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ κατά -35,68%.
Στην ΜΑΛΕΣΙΝΑ η μείωση για 3.234 πολίτες αγγίζει -34,61% και την ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ για 247 πολίτες το 33,57%.
Μεγάλο το ποσοστό της μεταβολής και στον ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ στην Ανατολική Φθιώτιδα όπου 787 πολίτες έλαβαν μειωμένα εκκαθαριστικά κατά -31,76%.
Υπενθυμίζεται πως για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, ο φετινός ΕΝΦΙΑ μπορεί να καταβληθεί σε έως και 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αντί σε έξι.
Οι πολίτες, κοιτώντας τα εκκαθαριστικά τους και συγκρίνοντάς τα με τα εκκαθαριστικά του 2021 και του 2018, μπορούν να διαπιστώσουν έμπρακτα τη συνέπεια της Κυβέρνησης επί των προεκλογικών δεσμεύσεών της.
Ακολουθεί συνημμένος πίνακας με χαρακτηριστικά παραδείγματα μείωσης του ΕΝΦΙΑ :

 

 

 

 

 

 

    

 

randomness