Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο θάνατος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και του Λαμιώτη μηχανικού Ηλία Παπαδήμα επισκίασαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας

Σε βαρύ κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας . Ο θάνατος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και του Λαμιώτη μηχανικού Ηλία Παπαδήμα ,γιού του πρώην Δημάρχου και υπουργού Λάμπρου Παπαδήμα , επισκίασαν την συνεδρίαση του σώματος .του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας.

Οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια για τη Φώφη Γεννηματά   και τον Ηλία Παπαδήμα , εκφράζοντας τα συλληπητηριά τους στις οικογενειές τους , ενω στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο  συνανθρώπων μας .

 

 

 

Οσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης  είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και ψηφίστηκαν ομόφωνα απο τους δημοτικούς συμβούλους . Το θέμα που απασχόλησε επι μακρόν την  συνεδρίαση ηταν η  ενδοπαραταξιακή κρίση που ξέσπασε στο συνδυασμό ''Λαμία στο Κέντρο'' , με τον δημοτικό σύμβουλο  Νίκο Πάπουτσα να δηλώνει την ανεξαρτητοποιησή του απο το συνδυασμό της ελάσσονος μειοψηφίας .

 

 

 

Την δήλωση ανεξαρτητοποίησης ο κ. Πάπουτσας την κατέθεσε ενώπιον του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Κυροδήμου . Οπως επισημαίνει ο κ. Πάπουτσας  μετά από δυο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του έχουν πλέον εκλείψει οριστικά οι λόγοι της συνύπαρξης  με τον επικεφαλής του  συνδυασμού Παναγιώτη Στασινό  ''τόσο για λόγους που αφορούν στην ρητή και ανεπιφύλακτη πολιτική μου άποψη για διακοπή της συνεργασίας του συνδυασμού μας με την Δημοτική Αρχή, όσο και για την πολιτική στάση που επέδειξε ο κ. Στασινός κατά την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του Λαμία στο Κέντρο στον Άγιο Λουκά, γεγονός που δεν μου αφήνει πλέον κανένα περιθώριο να βρίσκομαι κάτω από την ίδια πολιτική στέγη'' .

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Παναγιώτης Στασινός για την  ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου περιορίστηκε σε μια λιτή δήλωση οτι ''ολες οι αποφάσεις που εχουν ληφθεί μέχρι σήμερα αλλά και οι θέσεις του συνδυασμού οπως εκφράζονταν κάθε φορά στο δημοτικό συμβούλιο λαμβάνονταν στα συλλογικά οργανα της παράταξης και δεν ηταν προσωπικές επιλογές'' .Απο το βήμα του δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην κρίση που εχει προκληθεί και ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Γιώργος Παπανικολάου , στηρίζοντας εμμέσως πλήν σαφώς τον επικεφαλής του συνδυασμού .

Αντικρούοντας ουσιαστικά τη θέση του κ. Πάπουτσα , οτι ο συνδυασμός ''Λαμία στο Κέντρο'' ηταν το αποτέλεσμα συνένωσης της ΠΕΠΛΑ με την αυτοδιοικητική κίνηση ''Πόλις'' . ο Γιώργος Παπανικολάου , θεώρησε σκόπιμο να διευκρινίσει οτι στη δημιουργία του συνδυασμού ''Λαμία στο Κέντρο '' δεν συμμετείχαν μόνο οι δύο αυτοί συνδυασμοί . ''Είμαι συνιδρυτής της παράταξης ''Λαμία στο Κέντρο'' και προσήλθα ως απλός δημότης '', δήλωσε με νόημα ο δημοτικός σύμβουλος.