Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μώλου


Ο βουλευτής Θέμης Χειμάρας αναφέρεται στις εξελίξεις που αφορούν στα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη Φθιώτιδα και στη λειτουργία του Σ.Σ. Μώλου.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής σημειώνει σε δήλωσή του:
«Μέσα από συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, διευθετούμε τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις μεταφορές από τη πανδημία, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τις υφιστάμενες υποδομές της περιοχής μας.
Στις 5/7, υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση για μικρής κλίμακας εργασίες που υπολείπονται ώστε να παραληφθεί οριστικά ο Σ.Σ. Μώλου. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2022, οπότε και θα δρομολογηθεί η λειτουργία του Σταθμού.
Δρομολόγια Αθήνα – Λειανοκλάδι: μετά τη διακοπή τους λόγω πανδημίας, θα ελεγχθεί η κατάσταση της υπάρχουσας υποδομής ως προς την ασφάλειά της. Τα δρομολόγια των τρένων θα αντικατασταθούν με λεωφορεία έως τις αρχές Αυγούστου 2021.
Δρομολόγια Λειανοκλάδι-Στυλίδα και Λειανοκλάδι-Λαμία: έως ότου ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των νέων μηχανοδηγών, από τα συνολικά 11 δρομολόγια (6 για Στυλίδα και 5 για Λαμία), τα 4 θα πραγματοποιούνται με τρένο, ενώ τα υπόλοιπα 7 θα αντικατασταθούν με λεωφορείο.
Τέλος, γίνεται προσπάθεια και για την εύρεση λύσης στα δρομολόγια προς Αμφίκλεια-Τιθορέα».

    

randomness