Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε Συνέδριο για την πράσινη ανάπτυξη συμμετείχε ο Δήμος Λοκρών

 

Σε συνέδριο για την πράσινη ανάπτυξη (International Forestation Initiative ) συμμετείχε ο Δήμος  Λοκρών  στο Μπουραζάνι - Κόνιτσα . Το συνέδριο  διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ, της ΚΕΔΕ και της BSEC, με εκπροσώπους την Αντιδήμαρχο κυρία Μαρία Τζανακάκη και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου κυρία Σαμπρίνα Τβίς.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές ο καθηγητής κ. Δημήτριος Μαυράκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας BSEC – PERMIS κ. Traian Chebeleu, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Ευστάθιος Σταθόπουλος, οι Δήμαρχοι των Δήμων Ηράκλειας Σερρών κ. Γεώργιος Κουτσάκης, Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυριζόγλου, Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου και Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος και ο καθηγητής κ. Andonaq Lamani από το Πανεπιστήμιο των Τιράνων. Επίσης, συμμετείχαν ο κ. Kυριάκος Γεωργίου από το τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ με τίτλο ομιλίας «Natura», η κα Μαρία Κοζυράκη με τίτλο ομιλίας «Μεταφύτευση ιστορικών ελαιόδεντρων», η κα Πόπη Κονιδάρη με ομιλία «Πρωτοβουλία 75UN- 75 Trees UNAI SDG7», ο κ. Γεώργιος Ζήσης- Τέγος με ομιλία «Πιστοποιητικά Εκπομπών από Δέντρα», ο κ. Αλέξανδρος Ελευθεριάδης με ομιλία «Αυτοφυή δασικά είδη παραγόμενα από ελληνικά φυτώρια» και η κα Δέσποινα Μιχαηλίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Παρευρέθηκαν ακόμα, η κα Παναγιώτα Γαζή από την ΚΕΔΕ και ο κ. Γεώργιος Μάλαμας από το ΚΕΠΑ- UNAI.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν τα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση όσον αφορά την πράσινη ανάπτυξη αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση τους, μέσα από διαδημοτικές συνεργασίες, συνεργασία με το ΚΕΠΑ και το Πράσινο Ταμείο.

Ο Δήμος Λοκρών στηρίζει την πρωτοβουλία και στοχεύει στην κατάθεση προτάσεων για την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης στα όρια του. 

    

randomness