Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

SOS ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ

• Συνεδριάζει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου για το ίδιο θέμα και το Δημοτικό Συμβούλιο


SOS για το Νοσοκομείο της Λαμίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εκπέμπουν με τις παρεμβάσεις τους τα αυτοδιοικητικά θεσμικά όργανα της Περιφέρειας καλώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στην λήψη άμεσων μέτρων για την κάλυψη των βασικών αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος, πριν είναι πολύ αργά.  

Το θέμα του Νοσοκομείου, με τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών που παρατηρούνται στις Κλινικές, τίθεται πλέον σε όλα τα επίπεδα, ενώ το θέμα συζητήθηκε εκτενώς χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, στην αίθουσα “Λάμπρου Παπαδήμα”.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την αγωνία τους για την συσσώρευση και όξυνση των προβλημάτων στο Νοσοκομείο και κάλεσαν τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό να πάρει πρωτοβουλίες και να παρέμβει στον υπουργό Υγείας θέτοντάς τον προ των ευθυνών.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Μπασδέκη, το Νοσοκομείο σήμερα παρουσιάζει μια εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης και την αντικειμενική ευθύνη για αυτό την εχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και δεν την έχουν, όπως είπε, μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, ούτε φυσικά η Διοίκηση του Νοσοκομείου αν και δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τις όποιες ευθύνες.

Για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας σε υπηρεσίες μέσα και προσωπικό, τόνισε ο κ. Μπασδέκης, θέλουμε και πρέπει να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες αλλά παράλληλα ζητάμε άμεσα και δραστικά μέτρα βελτίωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο Λαμίας αλλά και σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας.
 

Κώστας Μπασδέκης: «Ψεύτικες και χωρίς αντίκρισμα οι μέχρι σήμερα εξαγγελίες της Κυβέρνησης»


Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης χαρακτήρισε «ψεύτικες και χωρίς αντίκρισμα τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες της Κυβέρνησης, για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στην εξέλιξη της πανδημίας… εφόσον σήμερα, όπως είπε, υπηρετούν 51 γιατροί λιγότεροι (32 ειδικευμένοι και 19 ειδικευόμενοι) από αυτούς που υπηρετούσαν προ της πανδημίας.




Συνεχίζοντας ο κ. Μπασδέκης, σημείωσε ότι σήμερα είναι αδύνατη η κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημερίας, με κριτήριο την κάλυψη των πραγματικών αναγκών κάθε έκτακτου περιστατικού, κάθε ημέρα, ενώ παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις και δυσλειτουργίες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, που δυσκολεύουν την αντιμετώπιση των εκτάκτων και έτσι επιβαρύνεται όλο το νοσοκομείο.

Υπάρχει επίσης οπως είπε αδυναμία συγκρότησης της κατάλληλης ιατρικής ομάδας, που χρειάζεται η κλινική Covid.

Η προοπτική, είπε ο κ. Μπασδέκης, να τεθεί λουκέτο στην Πνευμονολογική κλινική, που είναι μοναδική στην Στερεά Ελλάδα και απολύτως αναγκαία στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων Covid, είναι πολύ πιθανή, ενώ πρόσθεσε πως είναι σε διάλυση η Παιδιατρική κλινική, που λειτουργεί με ιδιώτες γιατρούς, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση και κάποιους που μετακαλούνται, κάποιες φορές, από άλλες περιοχές.

Σε πορεία υποβάθμισης λόγω της υποστελέχωσης είναι και η Παθολογική, Χειρουργική και Καρδιολογική κλινική και σε πορεία διακοπής ο αιμοδυναμικός έλεγχος, που αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμος μειώνοντας κάθετα τις διακομιδές εμφραγμάτων.

Σοβαρή υπολειτουργία παρουσιάζεται, πάντα κατά την άποψη του περιφερειακού συμβούλου, και του Ακτινολογικού εργαστηρίου λόγω έλλειψης εξειδικευμένων γιατρών στην σύγχρονη τεχνολογία και παραϊατρικού προσωπικού, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί επι 24ωρου βάσεως ο Αξονικός τομογράφος και καθημερινή η λειτουργία του Μαγνητικού.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για συνειδητή πολιτική επιλογή απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.

«Δεν μπορώ να δεχτώ, είπε ο κ. Αναγνωστάκης, ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας δεν γνωρίζουν ποιά είναι τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας αλλά και όλων των άλλων μονάδων της Περιφέρειας. Τα γνωρίζουν όλα πολύ καλά, απλά δεν κάνουν τίποτα για να τα επιλύσουν γιατί δεν έχουν πολιτική βούληση να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας».

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μπέτσιος διευκρίνισε από την αρχή της τοποθέτησής του ότι «η παραταξή μας “Πατρίδα μας η Στερεά” με την παρέμβασή μας αυτή επιχειρούμε να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα ασκώντας πίεση προς την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο για την άμβλυνση και επίλυσή τους».

«Το Νοσοκομείο Λαμίας, το τελευταίο διάστημα, λειτουργεί με σοβαρά προβλήματα με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών της Φθιώτιδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι σοβαρές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέτσιος.




«Καλούμε την κυβέρνηση, είπε ο κ. Μπέτσιος:

- Να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού προκειμένου να αρχίσουν να επιλύονται τα σοβαρά προβλήματα που αναφέρθηκαν ανωτέρω.

- Να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία. Οι πόροι αποτελούν τη βασική προυπόθεση που σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης που μπορεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση και να διατεθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας οι απαραίτητοι πόροι, όπως πράττουν άλλες ευρωπαικές χώρες. Η Ελλάδα διαθέτει το 4% των πόρων του ταμείου ανάκαμψης και από αυτό το ποσοστό το 2% θα διατεθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων όταν η Ιταλία διαθέτει το 7,5% και η Πορτογαλία το 10% των πόρων από το ταμείο ανάκαμψης

- Να παρέμβει προς τη διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να επιλυθούν θέματα οργανωτικού χαρακτήρα πράττοντας τα δέοντα.

- Ο περιφερειάρχης με αντιπροσωπία του περιφερειακού συμβουλίου, (αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, επικεφαλής παρατάξεων) να παρέμβει προς τον υπουργό και να τον θέσει προ των ευθυνών του.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός τόνισε ότι η Περιφερειακή αρχή από την αρχή της θητείας της στηρίζει κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Στερεάς, ενώ για το Νοσοκομείο Λαμίας είπε ότι έχει βοηθήσει στην ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Σπανός τόνισε ότι έχει αναδείξει το πρόβλημα σε όλες τις επαφές με κυβερνητικά στελέχη αλλά και στις συναντήσεις με όλους τους υπουργούς Υγείας, κατά την διάρκεια των επισκέψεων τους στα Νοσοκομεία της περιφέρειας και θα συνεχίσει να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για να επιλυθούν τα προβλήματα.





Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ΓΝ Λαμίας ζητά η αντιπολίτευση του Δήμου Λαμιέων


Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε η Αντιπολίτευση του Δήμου Λαμιέων, με μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, η υπολειτουργία των κλινικών στο Νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες.

Το αίτημά των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας έγινε άμεσα αποδεκτό από την Δημοτική Αρχή και το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ορίστηκε για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00μμ.




Αναλυτικά το αίτημα της αντιπολίτευσης αναφέρει:

“ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αξιότιμε Κ. Πρόεδρε,

Όλοι μας γνωρίζουμε, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι σε αυτό, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την λειτουργία του.

Ειδικότερα τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω των παραιτήσεων και των συνταξιοδοτήσεων, υπάρχει μεγάλο κύμα αποχωρήσεων ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο μας να αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης.

Επιβεβαίωση των ως άνω αποτελεί και η από 05-09-2022 επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας προς Εσάς και προς τις Δημοτικές Παρατάξεις.

Κανείς μας πλέον δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στη κατάσταση αυτή που δημιουργεί ανασφάλεια για την προστασία της υγείας των δημοτών μας.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο ως ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες των δημοτών μας, υποχρεούται να ακούσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να διεκδικήσει από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών και να προστατευθεί η Δημόσια υγεία.

Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

Δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας, αλλά να σταθούμε, όλοι ενωμένοι, δίπλα στην Διοίκηση, στους Ιατρούς, στο Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, έτσι ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας να αποκτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει.

Για το λόγο αυτό αιτούμαστε, βάσει του άρθρου 6 παρ.5 περ. γ και δ του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ., όπως :

α) Συγκαλέσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

β) Προσκαλέσετε να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη έκτακτη συνεδρίαση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (πχ Βουλευτές Ν. Φθιώτιδας, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Διοικητής 5ης Υ.Πε, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων, ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού), που μπορούν να συνεισφέρουν με την παρέμβασή τους.

γ) Την λήψη απόφασης για τις ενδεικνυόμενες ενέργειες”.

Το αίτημα υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Νίκος Σταυρογιάννης, Θωμάς Στάικος, Νίκος Πάπουτσας, Βίβιαν Αργύρη, Ζαχαρίας Χαλβαντζής, Γιώργος Ζήσιμος, Τσακμάκης Δημήτριος, Δημήτρης Χαιρόπουλος, Γιάννης Ρούλιας, Στέλιος Καραγιάννης, Κατερίνα Αλαφοδήμου, Δημήτρης Μαντζάνας, Θεόδωρος Αρναούτογλου, Χάρης Κοντογιάννης



Έκκληση στις Υγειονομικές αρχές από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας: “Ετοιμότητα και επιχειρησιακό σχέδιο για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα”


Την σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας ζήτησε και το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και Κέντρων Υγείας, ενώ μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, με πορεία που θα ξεκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα καταλήξει στη Διεθνή Έκθεση, οργανώνουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Ένα από τα βασικά αιτήματά τους είναι η άρση των αναστολών εργασίας.

“Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε ολόκληρη την κοινωνία της χώρας εφαρμόστηκε μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό 1 Σεπτεμβρίου 2021.

Υγειονομικό προσωπικό που εμβολιάστηκε πρώτο από όλους σε υψηλότατα ποσοστά που αγγίζει το 97%, δίνοντας το
παράδειγμα υπέρ του εμβολιασμού” τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας, δηλώνοντας τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση των υγειονομικών.

Το Σωματείο Εργαζομένων τονίζει ότι “θα πρέπει να λάβουν υπόψιν οι Υγειονομικές Αρχές ότι θα πρέπει να υπάρξει ετοιμότητα και επιχειρησιακό σχέδιο για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα που αναμένεται νέα έξαρση του κορωνοϊού και παράλληλα τα Νοσοκομεία δεν θα πρέπει για άλλη μια φορά να μετατραπούν σε μονοθεματικά δυσκολεύοντας την πρόσβαση σε ασθενείς άλλων παθήσεων (π.χ. χειρουργικές επεμβάσεις, χρόνιες θεραπείες κλπ.)”.

Με τέτοιες ελλείψεις προσωπικού οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι επισφαλείς, υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Καλούν τους Υπουργούς Υγείας, με τροπολογία στη Βουλή, να άρουν το μέτρο των αναστολών εργασίας των Υγειονομικών.

“Δεν είναι δυνατόν για το σύστημα να θεωρείται εμβολιασμένος ένας συνάδελφος που έκανε το μονοδοσικό εμβόλιο πριν από ενάμιση χρόνο και σωστά να εργάζεται με συνεχή προληπτικό έλεγχο και ένας ανεμβολίαστος συνάδελφος που νόσησε πριν έξι μήνες με μεγαλύτερη θωράκιση στον οργανισμό του από τον κορωνοϊό (περισσότερα αντισώματα) να τίθεται σε αναστολή και να μην μπορεί να εργασθεί με συνεχή προληπτικό έλεγχο για τον κορωνοϊό.

Το εμβόλιο προστατεύει από την βαριά νόσηση γι’ αυτό και εμβολιαστήκαμε πρώτοι σε συντριπτικά ποσοστά, δεν προστατεύει όμως από τη νόσηση και τη μετάδοση. Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως τα τηρούσαν επί 18 μήνες οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή και θα τα τηρούν μετά την άρση του μέτρου”.





“Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου, δεν αξίζει αυτή η άδικη, άνιση μεταχείριση στους υγειονομικούς που στα πρώτα στάδια της πανδημίας με αυτοθυσία προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από την πρώτη γραμμή.

Το μέτρο αυτό επιβλήθηκε για λόγους υποτίθεται προστασίας της Δημόσιας Υγείας και μάλιστα περικόπτει το σύνολο του μηνιαίου μισθού των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή.

Το πειθαρχικό δίκαιο των Δημόσιων Υπαλλήλων προβλέπει ότι όσοι Δημόσιοι Υπάλληλοι όπως είναι και οι Υγειονομικοί υποκύπτουν σε σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα τους ασκείται πειθαρχική δίωξη και επιβάλλεται το μέτρο της αναστολής εργασίας με την καταβολή του 50% του μισθού τους.

Στους Υγειονομικούς δεν χορηγείται ούτε ευρώ μισθός. Μάλιστα επιχειρηματολογούσαν τότε (Αύγουστο 2021) λίγο πριν την εφαρμογή του μέτρου ότι οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών είναι ειδικό μέτρο που θα εφαρμοσθεί για μικρό χρονικό διάστημα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τελικά ξεπερνάει ένα χρόνο.

Ήδη δικαστήρια της χώρας και μάλιστα Διοικητικά Εφετεία (Πάτρας- Τρίπολης) λαμβάνουν αποφάσεις αναστολής του μέτρου της μη καταβολής μισθού και υποχρεώνουν τα Νοσοκομεία να καταβάλουν το 50% του μισθού συναδέλφων σε αναστολή για βιοποριστικούς λόγους.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων “το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των Υγειονομικών που επέφερε τις αναστολές εργασίας δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και στερεί από το σύστημα κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα τις υπηρεσίες των 7.000 συναδέλφων.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν από την αρχή του καλοκαιριού ουσιαστικά δεν υφίστανται υποχρεωτικά μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού”.

Επίσης, υποστηρίζουν οτι με βάση υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ χαλάρωσαν τα μέτρα στους υγειονομικούς αποφυγής διασποράς του κορωνοιού εντός των νοσοκομείων (5 ημέρες καραντίνα, επιστροφή ακόμα και με θετικό τεστ, μη προληπτικός έλεγχος κλπ.). Εξ άλλου όλοι πια παραδέχονται τη διασπορά του κορωνοϊού στα Νοσοκομεία.

Δεν μπορεί λοιπόν να στηριχθεί το μέτρο της Αναστολής Εργασίας για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Προσφύγαμε για δεύτερη φορά στο Συμβούλιο Επικρατείας για την άρση των Αναστολών τώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν αλλάξει και παραχαλάρωσαν τα μέτρα αποφυγής της διασποράς. Αναμένουμε την εκδίκαση.

Το Σύστημα Υγείας στερείται κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα τις υπηρεσίες 7.000 Υγειονομικών καθόσον όσοι νοσούν επιστρέφουν για έξι μήνες και το μέτρο της αναστολής δεν επιβάλλεται σε όσους βρίσκονται σε νόμιμη άδεια.

Οι εναπομείναντες στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια που συνεχώς λιγοστεύουν εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, ευρισκόμενοι νυχθημερόν στα Νοσοκομεία με δυσκολία έλαβαν λίγες ημέρες άδειας το καλοκαίρι και οφείλονται δεκάδες repo στον καθένα.

 

 

    

 

Απόψεις

Tους κάλυψε όλους ο Σταϊκούρας !@ Tην συμβολή τριών κυβερνήσεων στην υλοποίηση του οδικού άξονα Ε-65 εξήρε με την ομιλία του στη χθεσινή τελετή παράδοσης του...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness