Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

• Στη Σκύρο συνεδρίασαν τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας παρουσία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και του προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΣΚΑΠΑΝΗ” Γιάννη Περλεπέ Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα τρέχοντα αναπτυξιακά θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο Περιφέρεια, Δήμους και Επιμελητήρια, εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. 

Η συνεδρίαση του νέου θεσμικού οργάνου που καθιερώθηκε πριν λίγα χρόνια στην Περιφέρεια και φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση και υλοποίηση των αναπτυξιακών πόρων που θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια στην Περιφέρεια, πραγματοποιήθηκε στο νησί της Σκύρου το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, ενώ τις εργασίες του συμβουλίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κώστας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας “ΣΚΑΠΑΝΗ” ΑΕ Γιάννης Περλεπές, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ. Βελλησαρίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Λεωνίδας Κωστόπουλος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Περιφέρειας καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και οργανώσεων.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης, εκτός των επιμελητηριακών ζητημάτων, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην οργάνωση και το συντονισμό των εκθέσεων «Lamia Expo» και «Διεθνής Έκθεση Θεματικού Τουρισμού και Food Festival», που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο δίμηνο στη Λαμία στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης, καθώς και στη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις 2022, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος (WRC), για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με την ΠΕΛ να αποτελεί το service park του αγώνα.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν τη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΠΕΠ 2021 – 2027 καθώς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ 2021-2027, ΠΑΑ, και τις δυνατότητες που παρέχει ο Αναπτυξιακός Νόμος. Ο Περιφερειάρχης ανέλυσε το σχέδιο για την επόμενη προγραμματική περίοδο που στηρίζεται σε πέντε άξονες, τις Υποδομές, τα επενδυτικά προγράμματα, την Εξωστρέφεια, τη λειτουργία υπηρεσιών και την Εκπαίδευση, τονίζοντας ιδιαίτερα την άριστη συνεργασία που έχει δημιουργηθεί με τα Επιμελητήρια Στερεάς.