Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συλλαλητήριο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα --Συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και των Σωματείων τους στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης .

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην απαξίωση της εταιρείας και την εργασιακή ανασφάλεια που επιβάλλουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Συνεχίζουν να παλεύουν για τη διασφάλιση συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, για την καταβολή του δεδουλευμένου μόχθου τους.

Με την κινητοποίησή τους ανέδειξαν τις τραγικές επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση το εργοστάσιο και τα μεταλλεία. Οπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των συνδιαλιστικών σωματείων ''η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων και η έλλειψη συντήρησης έχουν διαμορφώσει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους. Παράλληλα εργοστάσιο και μεταλλεία υπολειτουργούν, ενώ η τιμή του νικελίου συνεχώς αυξάνεται''.

 

 

 

 

 

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ,  βρέθηκαν εργαζόμενοι και σωματεία από την Φθιώτιδα , τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας.

Αντιπροσωπεία των σωματείων της ΛΑΡΚΟ μετέβη στο Μεγάρο Μαξίμου και ορίστηκε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη εντός της επόμενης εβδομάδας.

«24 μήνες είμαστε στο δρόμο και θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση», τόνισε ο Ανδρέας Κορέντζελος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Από το βήμα της συγκέντρωσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των εργαζομένων για την αλληλεγγύη που έχουν δεχθεί. «Σας χρωστάμε το γεγονός ότι σήμερα είμαστε όρθιοι και έτοιμοι να δώσουμε την τελική μάχη», ανέφερε. «Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο και οι εργαζόμενοι καλοπερασάκηδες», σημείωσε και ανέδειξε τις δυνατότητες της επιχείρησης που μένουν αναξιοποίητες και τις υποδομές που απαξιώνονται, προκειμένου να προχωρήσουν οι εγκληματικοί διαγωνισμοί για την εκποίηση της εταιρείας.

Η κυβέρνηση «θέλει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ και να βυθίσει έξι νομούς της χώρας στην ανεργία», κατήγγειλε ο Ξενοφών Αγγελάτος, από τα Μεταλλεία της Εύβοιας. Ιδιαίτερα για την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, που δέχθηκε το πλήγμα των πυρκαγιών το καλοκαίρι, επισήμανε πως οι συνέπειες θα είναι ιδιαίτερα βαριές. «Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί γιατί είναι τίμιος και ζητάμε το αυτονόητο», είπε και ευχαρίστησε τα Σωματεία για την αλληλεγγύη τους.

Στον αγώνα ενάντια στην εκποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και στη διεκδίκηση για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της εταιρείας, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, στάθηκε ο Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ) και εργαζόμενος επί 40 χρόνια στη ΛΑΡΚΟ. «Όλοι μαζί στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση: Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη».

Την αδιαλλαξία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους στηλίτευσε ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Έδρας της ΛΑΡΚΟ. «Δεν τους καίγεται καρφάκι ούτε για τις χαμένες θέσεις εργασίας, ούτε για τον οικονομικό μαρασμό των περιοχών», σχολίασε, ενώ ανέδειξε τις δυνατότητες που δίνει η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. «Οι ζωές 1.200 οικογενειών είναι στον αέρα. Αλλά δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας λέξη», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω. «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», κατέληξε. 

Στο συλλαλητήριο των απεργών της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα μίλησε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας.

902.gr

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness