Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μπορώ ως πολίτης να την υποδεχθώ; (Με Παιδεία και... Άμυνα)

Επειδή ακόμα και με τίτλο άρθρου «Γερμανικός ΣταλινοΧιτλερικός Πολιτισμός» έχω αναφερθεί στην πολιτική της κας Μέρκελ προς τα κράτη - μέλη της Ένωσής μας και μάλιστα ως «ισότιμα» και ... «κυρίαρχα» μέλη της... Ένωσης, οφείλω ως πολίτης να τη συγχαρώ και να την υποδεχθώ στην πατρίδα μου, ως μακρινός απόγονος των πιστών σε τούτο τον ίδιο τόπο του Ξένιου Διός, διότι ως άκρως εθνικίστρια για το δικό της λαό και έθνος των ΑγγλοΔυτικοΓερμανών, φροντίζει πρώτα και κύρια για τους «πατριώτες της», με γνωστή την πολιτική νοοτροπίας καταγωγή της από την... Ανατολική Γερμανία, και να την υποδεχθώ με μια... είδηση και δύο ερωτήσεις:
Είδηση: Βερολίνο: «Το γερμανικό Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε (την 2 Απριλίου 2014 μ.Χ.) στην καθιέρωση κατώτατου ωρομισθίου 8,5 ευρώ (οκτώμιση ευρώ την ώρα). Παράλληλα οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι της χώρας εξασφάλισαν αύξηση απολαβών τους 5% σε περίοδο δύο ετών. Ανεξαρτήτως αν ζουν σε φτωχότερα ή πλουσιότερα κρατίδια». Διεθνιστικά, υποθέτω η κ. Μέρκελ θα ζητήσει τέτοια προσαρμογή και “διαρθρωτικές αλλαγές” από τον κ. Βενιζέλο για να πείσει ο κ. Βενιζέλος στη συνέχεια και τον... κ. Σαμαρά σε ισοτιμία και... τους Έλληνες εργαζόμενους προς τους Γερμανούς “συναδέλφους”. Έτσι για να καταλάβουμε τι σημαίνει “ισο-τιμία” “κυριαρχία” και... “ελεύθερη οικονομία”... κάθε κράτους - μέλους....
Οι ερωτήσεις: α) Γιατί η άκρως εθνικίστρια για την Γερμανία κα. Μέρκελ όταν υπήρξε ύφεση στην πατρίδα της όχι μόνο δεν μείωσε, όχι μόνο δεν διατήρησε αμείωτη τη δημόσια δαπάνη, αλλά επιπλέον αύξησε τις δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία των Γερμανών; Διότι όπως σωστά επεσήμανε ήταν το θεμέλιο για την ανάπτυξη της δικής της χώρας. Στη δική μου πατρίδα, εδώ, με το... όνομα «ΕΛΛΑΔΑ - Ελληνικός Πολιτισμός», όχι μόνο δεν δέχθηκε αύξηση, όχι μόνο δεν δέχθηκε την ίδια διατήρηση της ίδιας δαπάνης για την Παιδεία, αλλά επέβαλε (μέσω... «Τροικανικής συλλογιστικής») και μείωση δημόσιας δαπάνης για την Παιδεία των... Ελλήνων μελών της Ένωσης και κοιτίδα πολιτισμού της Ένωσης, αλλά και της σημερινής υποταγής της στον νεοσταλινοχιτλερικής νοοτροπίας Γερμανικό επεκτατισμό επικυριαρχίας; Σε τούτη την χώρα το θεμέλιο ανάπτυξης δεν είναι η Παιδεία ή μήπως εδώ δεν έχουμε ανάγκη «ανάπτυξης» δια της Παιδείας; Υποσημείωση: Το σύγχρονο επιστημονικό επιλεκτικό ταλέντων «παιδομάζωμα» στην πατρίδα μου και προς... Γερμανία γιατί δεν γίνεται έστω με την καταβολή από τη χώρα εισδοχής τους του αντίστοιχου «κόστους προστιθέμενης αξίας» σε έτοιμο πλέον «προϊόν» αφού τον επιστήμονα που σπούδασε εδώ τον «εκμεταλλεύεται» άλλη χώρα αλλά τον έχει πληρώσει εδώ το ελληνικό δημόσιο για να “σπουδάσει” καταβάλλοντας μισθούς - υποδομές και λοιπά έξοδα Παιδείας, ώστε να τον βρει έτοιμο «η παραγωγική διαδικασία άλλης χώρας»; Λόγω κρίσης παίρνει “τζάμπα” το καλύτερο εργαλείο ανάπτυξης της χώρας μου.
Ερώτηση 2η: Αφού τα σύνορα της Ευρώπης είναι και τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά και τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης, γιατί τον... «εξοπλισμό» και ... υποβρύχια φύλαξης και υπεράσπισης από κινδύνους σε στεριά και θάλασσα να τα πληρώνουν μόνο οι... Έλληνες και όχι οι Ευρωπαίοι αφού είναι τα δικά τους σύνορα; Και γιατί ακόμα και για τέτοια σύνορα «ισότιμης κυρίαρχης χώρας» να πληρώνω στην αύξηση ωρομίσθιου στα εργοστάσια της... Γερμανίας για να μου στέλνει και «κεκλιμένα υποβρύχια» της... αειφόρου ανάπτυξης;
Σημ.: Την ίδια ημερομηνία (2 Απριλίου 2014 μ.Χ.) που αποφάσιζαν οι υπουργοί της Γερμανίας αύξηση κατώτατου ημερομισθίου στην Γερμανία, εδώ το Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκαζε τον Έλληνα πρώην υπουργό κ. Τσοχατζόπουλο σε 5,5 χρόνια και με... το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου του, αλλά... αλλά: «εξαγοράσιμη» ποινή. Δηλαδή πληρώνει, εξαγοράζει με τα χρήματα «εξοπλισμών... του με... αποθέματα χρήματος εκ του... πλεονάσματος πατριωτισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς του στην... Άμυνα...» και 0, μηδεμία ημέρα σε... κελί για αυτή την ποινή του... με εξαγορά. Και τι... σχέση έχει αυτό με την κα Μέρκελ; Ιδού τα «σχετικά» και τα... «άσχετα». α) Η συναίσθηση ευθύνης των υπουργών της Γερμανίας και η πολιτική τους οδηγούν σε 8,5€ ωρομίσθιο και αύξηση μισθών στη Γερμανία μόνο. Όμως: Έξω ο “Νόμος περί... ευθύνης Υπουργών” της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει (5 χρόνια κρίσης) ακόμα στην... Ελλάδα, οδήγησε με... άνεση όμως στην εξαθλίωση τον λαό μας η πολιτική των Υπουργικών Συμβουλίων μας, και βάσει αυτού του ίδιας παλαιοκομματικής πολιτικής των... κάθε σύνδεσης 300...  αμετάβλητου Νόμου περί... «ευθύνης», ο Υπουργός ως «απλός πολίτης» κ. Τσοχατζόπουλος δεν δικάστηκε ποτέ για απιστία, προδοσία ή άλλα κακουργήματα ως Υπουργός για τις πολιτικές του πράξεις, αλλά ως «απλός» πολίτης χωρίς αυξημένη ευθύνη Υπουργού κατά την εκτέλεση καθηκόντων του, χωρίς ανάλογη ποινή για... Υπουργό. Δεν δικάστηκε ποτέ ως Υπουργός αλλά ως απλός επιχειρηματίας. και β) Εάν δεν υπήρχαν μίζες τότε ούτε αα) κεκλιμένα και άχρηστα ή ελαττωματικά υλικά για την εθνική μας Άμυνα θα παραγγέλναμε και θα παίρναμε ούτε ββ) θα πληρώναμε όλοι τώρα «χαράτσια» για να καλύψουμε τις τρύπες από μίζες υπουργών και... «συναφιών’ αλλά ούτε γγ) οι εργαζόμενοι στη Γερμανία θα είχαν πρόσθετη εργασία και αυξήσεις από... παραγγελίες «μίζας» στην ... «διεφθαρμένη Ελλάδα από τους... αδιάφθορους» δήθεν «εν αγνοία» Τοπικών Κυβερνήσεων.       


Γράφει
Ο Γιώργος Σμοκοβίτης

   

randomness