Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

“Τον λογαριασμό τον πληρώνει ο τόπος !”

Με ερέθισμα από τις παρακάτω φράσεις του ΚΥΡΙΟΥ ΑΡΘΡΟΥ της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”:

«Χάθηκε μια ευκαιρία»

«Χθες χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία συναίνεσης σε ένα μείζον θέμα, τη θωράκιση της χώρας απέναντι στις φυσικές καταστροφές... Αλλά στο τέλος της ημέρας το λογαριασμό τον πληρώνει ο τόπος».

θέλω να εκφράσω κάποιες απόψεις για την Συναίνεση και την Αξιοκρατία στην πολιτική.

Ο τόπος μας, είναι η πατρίδα μας, η Ελλάδα και με ότι αυτή περικλείει.

Ο τόπος μας, είναι οι Έλληνες που πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος για την ύπαρξη της πατρίδας μας και των αγαθών της.

Στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο είναι η επιλογή της “χρυσής τομής” με την συναίνεση των Πολιτικών Δυνάμεων, μήπως πετύχουμε το ποθητό αποτέλεσμα με τον κατάλληλο

Συμπολίτη μας, στην κατάλληλη (κρίσιμη) πολιτική θέση για το καλό του τόπου μας..

Ο τόπος μας στη φάση που διανύει έχει απόλυτη ανάγκη από συναίνεση σε όλα τα επίπεδα οι δε πολιτικοι που θα την προσφέρουν θα είναι έτσι κερδισμένοι δίπλα, τώρα στην εκτίμηση των πολιτών και στο μέλλον για την ιστορία.

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι έχουμε καταναλώσει πολύ χρόνο με τα μεγάλα λόγια των πολιτικάντηδων, με πενιχρά αποτελέσματα. Ας κάνουμε και κάτι σωστό και καλό για τους Έλληνες.

Η επιλογή της αξιοκρατίας και της συναίνεσης για την πατρίδα, δεν θα μας βλάψει.

Δέστε την ιστορία μας, με τις συγκρούσεις, πού μας οδήγησαν, η επτάχρονη δικτατορία, ο εμφύλιος πόλεμος, η Μικρασιατική καταστροφή και ο εμφύλιος κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821.


Σπύρος Ρίζος

 

 

    

Απόψεις

Τι σχέση μπορεί να έχει ο θάνατος ενός ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα με την ελληνογαλλική συμφωνία και την πιθανότητα να αναγκαστούμε να...